Teknoloji

Google Inbox uygulamasını Mart 2019’da kapatıyor

google inbox

Google kaçınılmaz olanı yapıyor ve Inbox e-posta uygulamasını kapatıyor. Ne var ki, kullanıcıların Gmail’a geçiş yapmak için önümüzdeki mart ayına kadar süreleri olacak. Bu durum uygulamanın tutkunları için biraz üzücü olsa da, kapatma kararının çok da şaşırtıcı olmadığını belirtmek gerekiyor.

Bundan dört yıl kadar önce Google, Inbox adı verilen yenilikçi bir e-posta uygulamasını Gmail’ın yanında kullanıma sunmuştu. Bu uygulama e-postanın nasıl çalışacağı noktasında birçok yeni fikri beraberinde getirmişti. Bunların arasında erteleme gibi klasik yöntemler veya paketleme gibi daha yeni fikirler de bulunuyordu. Aradan geçen dört yıllık süre içinde Inbox, çok fazla sayıda yandaş toplayamadı. Bunun nedenleri arasında Google’ın servise çok fazla veya farklı yenilik getirmemesi de bulunuyordu.

Yine de, Inbox’ın birçok özelliği kullanıcılar tarafından çok sevildi. Çünkü bunlar Gmail’da, üçüncü taraf çözümlerin kullanılmaması hâlinde var olmayan özelliklerdi. Inbox, hareket hâlindeyken mesajları yönetmeyi, sunduğu birtakım sürükleme hareketleriyle daha kolay hâle getirmişti. Aynı zamanda Google, bu platformu Gmail’e gelecek yeni özellikler için bir kuluçka merkezi olarak da kullandı. Ne var ki, bir test ortamı olarak bile Inbox yeteri kadar güncelleme görmedi.

Yine de, görevleri e-posta iletileriyle entegre etme konusunda Inbox epey beğeni kazanmıştı. E-posta iletilerinin satırları arasındaki detaylardan anımsatıcılar oluşturmak ve bunları erteleme veya arşivleme gibi araçlarla yönetmek kullanışlı olmuştu. Google, daha sonra bu özelliği Gmail’a de taşımıştı.

Geçtiğimiz nisan ayında Google, Gmail için yepyeni bir tasarım getirmiş ve Inbox’ın neredeyse tüm fonksiyonlarını buraya taşımıştı. Erteleme, bağlantılı görevler listesi ve daha birçok özellik Gmail’a taşındı. Bu durum bile Inbox için artık uzatmaların oynandığını gösteriyordu. Google’ın Inbox için iPhone X desteğini geciktirmesi bile bu uygulamanın durumunu gösteren bir işaret sayılırdı.

Google, hâlâ Inbox’tan taşınacak birkaç özelliğin olduğunu söylüyor. Özellikle benzer e-posta iletilerini tek bir bloğa taşıyan paketler bunların arasında yer alıyor. Bu da Gmail’a gelecek, ancak ne zaman geleceği şu an için bilinmiyor.

The Verge sitesinin belirttiğine göre, Inbox ekibinden çıkarma olmayacak. Bu ekip Gmail ekibine entegre edilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER