Teknoloji

Google Haritalar renklerin yardımıyla mekanları ayırt etmeyi kolaylaştıracak

google haritalarGoogle Haritalar için yayınlanan son güncelleme, uygulamaya görsel açıdan dikkat çekici yenilikler getiriyor. Sürüş, navigasyon, toplu taşıma ve keşif haritalarını yenileyen şirket, önemli bilgilerin daha açık biçimde gösterilmesini sağlıyor. Yapılan değişiklikle sürüş modundayken benzin istasyonlarını daha belirgin görmek mümkün olacak. Toplu taşıma haritalarında ise tren istasyonları belirgin biçimde gösterilecek.

Uygulamanın renk şemasında yapılan değişiklik ise kafe, ibadethane, müze ve hastane gibi noktaların daha kolay ayırt edilmesini sağlayacak. Haritalar uygulamasında daha önce her şeyin mavi noktalarla gösterildiğini düşününce bu değişikliğin oldukça yararlı olacağı söylenebilir.

Artık yeme-içme mekanları turuncu noktalarla gösterilecek. Mağazalar ise mavi kalacak. Pembe sağlık merkezlerini sembolize edecek. Eğlence ve vakit geçirme mekanları deniz yeşili noktalarla gösterilecek. Dış mekanlar için yeşil, ulaşımla ilgili yerler ise açık mavi noktalarla temsil edilecek. Google’ın seçtiği renklerin de birbirlerine benzer olduğunu ve kimi kullanıcılar için sorun oluşturabileceğini belirtmek gerekiyor. Haritada kapalı yollar, bakım çalışmaları ve trafik kazaları için ikonlar da olacak.

Haritaların kullanıldığı tüm Google servisleri birkaç hafta içinde ilgili güncellemeyi almış olacak. Asistan, arama, Google Earth ve Android Auto da söz konusu servisler arasında bulunuyor. Değişiklikler Google Haritalar API’sının yerleştirildiği sitelere de aktarılacak.

Google Haritalar yenilenen tek Google uygulaması değil

Google Haritalar, son zamanlarda güncellenen tek Google uygulaması değil. Şirket, geçtiğimiz ay Takvim uygulamasını yenilemiş ve beyaz alanların oranını artırmıştı. Google Home uygulaması da hafta içinde güncellenmişti.

İLGİLİ HABERLER