Teknoloji

Google G Suite etkinlik panelinde dosyaların görüntülenme zamanını gösterecek

google g suiteGoogle G Suite uygulamalarını kullananlar için yeni bir etkinlik panelini kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Söz konusu etkinlik panelinde dosyalar üzerinde düzenleme hakkına sahip kullanıcılara dosyanın kimin tarafından ve ne zaman görüntülendiği konusunda bilgi verilecek.

Kısacası bundan sonra mesajlardaki okundu bilgisinin bir benzerini, ortak çalışmaya açık G Suite belgelerinde görmek de mümkün olacak. Bunun özellikle ekip liderleri için yararlı bir eklenti olduğu söylenebilir. Yeni etkinlik paneli sayesinde bir ekip lideri, paylaştığı bir belgenin veya notun diğer çalışanlar tarafından ne zaman görüldüğünü kontrol edebilecek. Böylelikle “Paylaşılan belgeyi görmedim.” şeklindeki savunmaların gerçekliğini onaylamak da kolaylaşacak.

Google G Suite için hazırladığı yeni etkinlik panelini öncelikli olarak G Suite sistemlerinin yöneticilerine açıyor. Sistem yöneticileri şimdiden etkinlik paneli özelliğini aktif hâle getirebiliyor. Diğer G Suite kullanıcılarının ise özellikten yararlanmak için 21 Mart’a kadar beklemesi gerekiyor. 21 Mart ile birlikte G Suite etkinlik paneli, tüm G Suite kullanıcılarının erişimine açılmış olacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER