Teknoloji

Google G Suite ve Dropbox arasındaki sınırlar inceliyor

google g suite dropbox

Dropbox Business kullanıcıları, Google G Suite paketi içindeki Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar uygulamalarındaki dosyalarına doğrudan Dropbox’ın arayüzü üzerinden erişilebilecek ve dosyalar düzenlenebilecek. Geçtiğimiz yıl duyurulan bu özellik, Dropbox içinde yeni bir Google dosyası oluşturmayı mümkün kılmış ve bu dosyanın diğer Dropbox videoları gibi aranabilmesinin veya paylaşılabilmesinin önünü açmıştı. Bu imkândan ilk etapta sadece Dropbox Business kullanıcıları yararlanabiliyor olsa da, önümüzdeki dönemde Dropbox ve Google hesabı bulunan tüm kullanıcılara açılacak.

Google G Suite dosyalarının ortaklaşa düzenlenebilmesi işlemi hâlâ Google’ın geleneksel düzenleme aracı üzerinden yapılıyor. Ancak belgelere bırakılan yorumlarla ilgili bildirimler Dropbox’ın sistem tepsisi ikonunda gösteriliyor. Google formatındaki dosyaların düzenlenebilmesine ek olarak, Google’ın düzenleyicisini kullanarak .docx, .xlsx ve .pptx formatındaki dosyalar da düzenlenebiliyor.

Google dosyalarının Dropbox’ta paylaşımı ile diğer dosyaların Dropbox’ta paylaşımı arasında ise somut bir fark bulunmuyor. Kullanıcılar dosyaları tekil olarak veya bir ortak klasörün içinde paylaşabiliyor. Buna ek olarak, paylaşım Dropbox Business ekibinin ulaşabileceği şekilde kısıtlanabiliyor. Alıcılara düzenleme veya sadece okuma imkânı sağlayan bir erişim izni verilebiliyor.

Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar dosyaları ise Dropbox’ın web arayüzü, Windows veya Mac uygulamaları ya da sistem tepsisi ikonu üzerinden oluşturulabiliyor. Dropbox’ın mobil uygulamaları ise sadece dosya yönetimi ve ön izlemesi için kullanılabiliyor.

Şimdilik yeni özellikten Google G Suite ve Dropbox Business’ı bir arada kullananlar yararlanabiliyor. Kullanıcıların bunun için her iki platformda da hesaplarına giriş yapmaları gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER