Teknoloji

Google G Suite ücretsiz sürümünün fişini çekiyor

google g suite

Google’ın üretkenlik uygulamalarını sunduğu setin adı yıllar içinde birkaç kez değişikliğe uğradı. Google Apps olarak yola çıkan uygulamalar daha sonrasında G Suite, son olarak da Workspace adını almıştı.

Bu dönem içinde yazılıma erişim için farklı yollar sunan Google; yeni abonelik planları açıklarken, bir taraftan da eski planları rafa kaldırıyor. Şirket şimdi de son marka değişikliğinin ardından varlığını sürdürmeyi başaran bir planın fişini çekiyor.

Google tarafından Workspace sistem yöneticilerine gönderilen bir e-posta, 9to5Google sitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Söz konusu e-postada G Suite’in ücretsiz sürümünün fişinin 1 Temmuz 2022’de çekileceği belirtiliyor. Şirket kullanıcıların ücretli sürümlere geçişini ise 1 Mayıs itibarıyla başlatmayı planlıyor.

Google’dan verilen bilgiye göre, mayıs ayından itibaren plan seçimi yapmayan kullanıcılara otomatik olarak ücretli bir abonelik planı belirlenecek. Belirleme işlemi kullanım alışkanlıkları doğrultusunda gerçekleştirilecek. Ücretli bir plana otomatik olarak taşınan kişi veya kuruluşlardan en az iki ay boyunca ücret alınmayacak. 1 Temmuz’a kadar sisteme fatura bilgisi girmeyen hesaplar ise askıya alınacak.

Google, bu değişiklikten etkilenen kişi ve kuruluşlara büyük indirimler sağlayacağının altını çizdi. Yazılım devi, sivil toplum kuruluşlarına ücretsiz Workspace paketleri sunmaya da devam edecek. Kısacası Google G Suite hizmetinden ücretsiz olarak yararlanan sivil toplum ve eğitim kuruluşları için bu yeni dönemle birlikte de değişen bir şey söz konusu olmayacak.

İLGİLİ HABERLER