Teknoloji

Google’dan ücretli çevrimiçi etkinlik düzenlemeyi kolaylaştıracak yeni uygulama

google fundo

Google, Area 120 adını taşıyan şirket içi kuluçka merkezinden çıkan en yeni projeyi duyurdu. Fundo adını taşıyan uygulama, internetin ünlü isimlerinin ücretli çevrimiçi etkinlikler düzenlemesini mümkün kılıyor. Google tarafından yapılan açıklamaya göre, Fundo ile çevrimiçi atölyeler veya özel hayran buluşmaları düzenlenebilecek.

Fundo’da etkinlik sahipleri etkinlik maliyetini belirleyip yönetebilecek. Buna ek olarak, etkinliklere ücretsiz katılım imkanı dağıtmak da mümkün olacak.

Fundo, çevrimiçi etkinliklerin en zorlu kısmı olan biletleme ve canlı yayın kısımlarında devreye giriyor. Böylelikle etkinlik sahiplerinin birden fazla uygulama kullanmasına gerek kalmıyor. Etkinliğe sadece bilet sahiplerinin katılabilmesinin sağlanması da Fundo’nun dikkat çeken özellikleri arasında yer alıyor.

Standart kullanıcıların Fundo deneyimine katılabilmeleri için ekstra bir uygulama indirmesi gerekmiyor. Fundo’daki etkinliklere kullanıcıların gönderdiği bağlantılar veya uygulamanın ana sayfası üzerinden erişmek mümkün oluyor. Area 120, internet ünlülerinin yanı sıra yazarların, spor eğitmenlerinin ve yaşam koçlarının da Fundo’dan yararlanabileceğini belirtiyor.

google fundo

Fundo’nun küresel koronavirüs salgınının doğurduğu ihtiyaçlara bir yanıt niteliği taşıdığı söylenebilir. Ancak Area 120, uygulama üzerindeki çalışmalarının bundan iki yıl önce başladığını belirtti.

Google, Fundo uygulamasını şu an için sadece ABD ve Kanada’da kullanıcılarla buluşturuyor. Platformun yakında daha fazla ülkede kullanıma açılması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER