Teknoloji

Motorola Moto G9 Plus resmiyet kazandı: Snapdragon 730G işlemci, 64 MP kamera

motorola moto g9 plus

Motorola Moto G9 Plus da G9 ve G9 Play modellerinin ardından resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefonun tasarımı ve teknik özellikleri, kısa süre önce Orange Slovakya aracılığıyla detaylı biçimde sızmıştı. Bu sızıntının ardından Motorola’dan da beklenen açıklama geldi.

G9 Plus, 6.8 inç büyüklüğündeki ekranıyla G9 serisinin en büyük cihazı konumunda. Serinin diğer üyeleri 6.5 inç ekranlara sahip. Moto G9 Plus’ın ekranı, 1080p çözünürlük sunuyor.

Akıllı telefonun arkasında dörtlü bir kamera sistemi bulunuyor. Burada ana kamera görevini 64 megapiksel çözünürlüklü sensör üstleniyor. Bu sensöre ultra geniş açılı kamera, makro kamera ve derinlik sensörü eşlik ediyor. Ön kameranın çözünürlüğü ise 16 megapiksel.

Moto G9 Plus’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 730G işlemci bulunuyor. Snapdragon 730G sayesinde G9 Plus, G9 ve G9 Play’e karşı avantaj kazanıyor. 5G desteği bulunmayan telefona ihtiyaç duyduğu enerjiyi 5000 mAh kapasiteli pili veriyor.

Moto G9 Plus için resmi açıklama Brezilya’dan geldi. Akıllı telefon bu ülkede 2245 real (3150 TL) karşılığında satılacak. Daha önceki sızıntılarda telefonun Avrupa fiyatının 250 avro civarında olacağı belirtilmişti. Dolayısıyla telefonun satış fiyatının ülkeler arasında farklılık göstereceğini tahmin etmek pek zor değil.

Motorola Moto G9 Plus için detaylı fiyat ve çıkış bilgisi henüz açıklanmadı. Ancak bu konuda da beklenen duyurunun yakında gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER