Teknoloji

Google Duo grup sohbetlerine katılmak için yeni seçenek

Google Duo'daki grup görüşmelerinde katılımcı sınırı yükseldi

Google Duo kullanıcıları, artık servisin mobil uygulamalarında kendilerine gönderilen bağlantılar üzerinden görüntülü grup sohbetlerine katılabilecek. Böylelikle Duo ile Zoom ve diğer video konferans uygulamaları arasındaki önemli bir fark kapanmış oluyor.

Daha özellikli bir platform olan Google Meet’in odak noktasında kurumsal kullanıcılar bulunuyor. Duo ise daha mobil dostu ve bireysel kullanıcıya odaklı bir servis profili çiziyor. Küresel koronavirüs salgını nedeniyle pek çok insan, Duo ve türevi uygulamaları eskisinden çok daha sık kullanmaya başlamıştı. Bu da Google’ı tüm sohbet uygulamalarına daha güçlü özellikler eklemeye itmişti. Duo da, doğal olarak, Google’ın bu hamlesinden payına düşenleri alıyor.

Google’ın yeni AV1 codec’ini desteklemesi sayesinde kısa süre önce uygulamadaki görüşme kalitesi artırılmıştı. Buna ek olarak, Duo’daki grup sohbetlerinin katılımcı sayısı da 12’ye çıkarılmıştı. Google, daha güçlü bir video konferans deneyimi isteyenler için de nisan ayının sonu itibarıyla Meet’i bir süre için ücretsiz hâle getirmişti.

Duo için davet bağlantılarının duyurusu geçtiğimiz ay yapılmıştı. Google’ın yakında bu özelliği sunucu üzerinden dağıtılacak bir güncellemeyle kullanıcılara ulaştıracağı belirtilmişti. Aynı dönemde Duo’nun grup görüşme özelliğinin Chrome’a da getirileceği açıklanmıştı.

Google Duo sohbetleri için davet bağlantısı oluşturma özelliği şimdilik sadece servisin iOS ve Android uygulamalarında çalışıyor. Buna ek olarak, bağlantı üzerinden sohbete katılma özelliği de sadece mobil uygulamalarda işliyor. Eğer Duo’nun Android uygulamasının çalıştırıldığı bir Chromebook’a sahip değilseniz, bilgisayar üzerinden gelen bağlantıya tıklayarak Duo sohbetine katılmanız mümkün olmuyor.

İLGİLİ HABERLER