Teknoloji

Google Duo grup video görüşmelerini Chrome’a getiriyor

Google Duo'daki grup görüşmelerinde katılımcı sınırı yükseldi

Google’ın video sohbet uygulaması Duo çok yakında web üzerinde grup video görüşmeleri yapmaya izin verecek. Bu, özellikle yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle sosyal mesafe uyguladığımız bugünlerde arkadaşlar ve aile bireyleriyle hasret girmekte kullanışlı bir yol olabilir. Ne var ki, Google tüm katılımcıların birer Google hesabına ihtiyaç duyacaklarını söylüyor. Yeni özellik önümüzdeki haftalarda Chrome’da ön izleme olarak sunulacak.

Ayrıca Duo’ya “aile modu” adı verilen yeni bir özellik bulunuyor. Bu sayede ekranda gerçek zamanlı çizim yapmak ve kendinize Snapchat tarzında maskeler veya filtreler uygulamanız mümkün oluyor. Duo, aile modundayken sessize alma ve kapatma tuşlarını gizliyor, bu sayede çağrıyı sessize almadan veya kapatmadan ekrana rahatça çizim yapma imkanına erişiliyor. Aile modu, Google hesabınızla Duo’ya giriş yaptığınız zaman etkin hâle geliyor.

Snapchat tarzında maskeler ve efektler Android veya iOS’te gerçekleştirilen bire bir görüşmelerde kullanılacak. İlk maskeler ve efektler bu hafta içinde çıktı. Bunların arasında Anneler Günü için getirilmiş bu ürkütücü maske efekti de bulunuyor.

Google geçen ay Duo görüşmelerinde AV1 video kodlayıcısını kullanmaya başladığını söylemişti. Bu sayede video görüşme kalitesi artıyor. Ayrıca yan yana fotoğraf modu ve Duo grup görüşmelerinde katılımcı sayısının sekizden 12’ye çıkarılması da yakın zamanda gelen yenilikler arasında yer aldı. Aşağıdaki tanıtım videosunda Google Duo’nun tüm özelliklerini görebilirsiniz.

Google, dün yaptığı duyuruyla Google Duo’nun sorumluluğunu G Suite’ten sorumlu genel müdür yardımcısı ve genel yönetici Javier Soltero’ya vermişti. Böylelikle Soltero, Duo’nun yanı sıra Google’ın diğer video görüşme servisi Meet’in de sorumluluğunu üstlenecek. Soltero, ilk etapta Google’ın mesajlaşma ve iletişim uygulamalarını aynı çatı altında toplamak gibi bir planlarının olmadığını söyledi. Meet, geçmişte iş odaklı bir uygulamaydı, ancak Google geçen hafta bu uygulamayı herkes için ücretsiz yapacağını duyurmuştu.

İLGİLİ HABERLER