Teknoloji

Google Chrome URL yazım hatalarına karşı daha dikkatli olacak

google chrome
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google Chrome, tarayıcınızın URL alanına girdiğiniz metindeki yazım hatalarını tespit eden ve sizi, ne demek istediğinizi düşündüğü web sitelerine yönlendiren bir güncelleme getiriyor. Bu yenilikçi özellik, Chrome’un daha fazla erişilebilirlik amacıyla yaptığı büyük bir güncellemenin bir parçası. Öncelikle masaüstü kullanıcılarına sunulacak olan bu özellik, ilerleyen aylarda mobil kullanıcıları da sevindirecek.

Şimdilik macOS’taki Chrome’da bu özellik henüz aktif değil; ancak ilk izlenimler, bu özelliğin kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacağı yönünde. Artık, popüler bir sitenin adını yanlış yazdığınızda karşınıza çıkan tehlikeli ve kuşkulu sitelere yönlendirilme riskiniz azalacak. Bu güncelleme, sizi doğru web sitelerine yönlendirerek, internette daha güvenli bir deneyim yaşamanıza yardımcı olacak.

Ek olarak, Google, “Canlı Alt yazı” özelliğine dair bazı yenilikleri de duyurdu. Bu yeniliklere göre, artık bir telefon görüşmesi sırasında yazılı bir yanıt oluşturabilecek ve bu yanıtı arayan kişiye sesli olarak okutabileceksiniz. Bu özellik, ilk etapta Google’ın son Pixel cihazlarına gelecek ve daha sonra diğer eski model Pixel telefonlarda ve Android cihazlarda kullanılabilecek.

Google Haritalar da yeni bir güncellemeyle kullanıcı dostu hale geliyor. Bundan böyle, bir konumun tekerlekli sandalye ile erişilebilir olup olmadığını gösteren bir simge tüm kullanıcılar için görünür olacak. Daha önce bu simgeyi görebilmek için Haritalar’ın “Erişilebilir Yerler” özelliğini aktif hale getirmeniz gerekiyordu.

İLGİLİ HABERLER