Teknoloji

Google’dan arama deneyimini geliştirecek yeni özellik

google
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Google, arama motorunda kullanıcılarına yeni bir özellik sunuyor. İnternet devi, bundan böyle sunduğu arama sonuçlarının yeterince iyi olmadığını düşündüğünde kullanıcılarını bu konuda bilgilendirecek.

Bu bilgilendirme, “Görünen o ki, aramanız için hiç muhteşem bir eşleşme yok” şeklinde bir mesajla yapılacak. Bu mesajla birlikte kullanıcılara daha iyi sonuçlara ulaşmalarını sağlayacak öneriler gösterilecek. Buna ek olarak, yapılabilecek diğer ilgili aramalar konusunda da öneriler sunulacak.

Bunun tamamen yeni bir fikir olmadığını belirtmek gerekiyor. Google sonuçsuz biten aramalar konusunda zaten uzun süredir kullanıcılarını bilgilendiriyor. İnternetteki büyümeye rağmen, Google’ın gelişimi sayesinde bu durumla pek fazla karşılaşılmıyor. İnternet devi, doğru yazım ve arama kalıbı kullanımı konusunda da kullanıcılarına tavsiyelerde bulunuyor. Böylelikle “kötü arama” sayısı minimuma indirilmiş oluyor.

Ancak şirket sunduğu arama sonuçlarının bazı durumlarda işe yaramayabileceğini de kabul ediyor. Bu da Google’ın “kalite değerlendirme” özelliğinin temelini oluşturuyor.

Google, kullanıcıların arama sonuçlarında bu mesajla çok fazla karşılaşmayacağını da belirtiyor. Yine de, bu özelliğin varlığının kullanıcılar için yararlı olacağını söylemek yanlış olmayacaktır. Sonuçta cevabın bakılan yerde olmadığını bilmek, insana bazen doğru cevabı bulmak kadar yardım edebiliyor.

İLGİLİ HABERLER