Teknoloji

Android’in mimarlarından Andy Rubin mesaisini gerçek robotlar inşa etmek için harcıyor

Android’in mimarlarından biri olarak tanımlanan Andy Rubin, oluşumuna katkıda bulunduğu mobil işletim sisteminin direksiyonundan ayrıldığı zaman pek çok kişi Rubin’in özel ilgi alanı olan robotlar üzerine odaklanacağını iddia etmişti. The New York Times’ta yer alan habere göre bu iddiaların gerçekliği nihayet doğrulandı. Gizli bir robotik girişim için yedi farklı robot şirketini satın alan Google, projenin başına Andy Rubin’i getirdi.

andy-rubin-27022012

İddiaları doğrulayan isimse The New York Times’a bir röpörtaj veren Rubin’den başkası değil. Rubin projenin detayları hakkında fazla bilgi vermezken, robot grubunun sürücüsüz otomobiller gibi Google projelerinin altına imza atan Google X laboratuvarından bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürdüğü düşünülüyor. Rubin ayrı bir şirket olarak da faaliyet göstermesi de muhtemel olan bu birimin ”Ay’a yolculuk” benzeri bir başarının peşinde koştuğunu dile getirirken, ABD’nin Palo Alto ve Japonya’daki ofislerde çalışacak mühendislerin işe alım sürecinin devam ettiğini belirtti.

Rubin’in özel biriminin ne tarz robotlar üreteceği şu an için bilinmiyor. Ancak projeye dahil olan şirketler daha önce ürettikleri insanvari robotlar ve robot kollar ile tanınıyor. Rubin ise Google’ın hazırlayacağı robotun bir insan gibi hareket etmesini, eşyalara erişmesini ve kavramasını beklediklerini ifade etti. Konuyla yakından ilgili kaynaklar robotların üretim amacıyla kullanımının muhtemel olduğunu belirtirken, bu ihtimal teknoloji dünyasının mevcut eğilimleriyle de örtüşüyor. Apple’ın da üretimde kullanılacak robotlara yatırım yaptığı geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkmıştı.

İlgili >> The New York Times

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER