Teknoloji

Apple üretim robotlarına 10.5 milyar dolarlık yatırım yapıyor

apple servisleri
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Bloomberg’de yer alan habere göre; Samsung gibi rakipleriyle olan mücadelesinde kendisine avantaj sağlamak isteyen Apple, iPhone ve iPad’in de aralarında bulunduğu cihazlarının üretim sürecinde kullanılacak robot benzeri makineler için 10.5 milyar dolar harcamaya hazırlanıyor.

apple-store-logo

Bu robotlar sayesinde iPhone 5c’lerin plastik kasalarının daha parlak hale gelebileceği, Mac’lerde kullanılan alüminyum kasaların işlenebileceği ve kamera objektifi gibi parçaların testlerinin gerçekleştirilebileceği belirtildi. Şirketin bu hamlesiyle geçtiğimiz yıl elde ettiği 171 milyar dolarlık satış gelirinin bir kısmını üretimi geliştirmeye harcamak istediği anlaşılırken, bu rakamın 6 yıl öncesine göre 10 kat artmış olması da dikkat çekiyor.

Apple’ın ürün geliştirme sürecini kendi içinde tutma isteği göz önüne alınınca şirketin üretim konusundaki bu girişimi biraz daha rahat anlaşılabiliyor. Üretimde kullanmak amacıyla yeni makineler oluşturmanın Apple adına rekabette öne çıkma yollarından biri olabileceği belirtilirken, şirketin bu konuda bir geçöişi olduğunu da unutmamak gerekiyor.

2010 yılında iPhone 4’ün hazırlık sürecinde Apple mühendisleri tarafından ürün geliştirme ekibi için tasarlanan bir cihaz sayesinde oyunlar için hareket yeteneği sunan yeni jiroskop teknolojisinin test edilmesi mümkün olmuştu. Apple tarafından tasarlanmadan önce böyle bir cihaz bulunmuyordu. Eleştirmenler Apple’ı tüketici ürünleri konusunda yeterince yenilikçi davranmamakla suçlarken, şirketin özellikle üretim süreci konusunda yenilik peşinde olduğu ve verimliliği artırmayı amaçladığı bu yatırım planıyla anlaşılıyor.

İlgili >> Bloomberg

İLGİLİ HABERLER