Teknoloji

Galaxy S8’in duyurulması için 2017’nin şubat ayı işaret ediliyor

samsung galaxy s8

samsung galaxy s8Samsung şu sıralar Galaxy Note 7’nin sebebiyet verdiği krizi durdurmak ve bir çıkış yolu bulmak için yoğun bir çaba sarfediyor. Bu esnada şirketin portföyüne önümüzdeki dönemde eklenecek yeni amiral gemisi telefonlar için de hazırlıklar devam ediyor. Yeni bir telefonu vakit kaybetmeden çıkarmak Samsung’a Note 7 krizini geride bırakmada yardımcı olma potansiyeli taşıyor. Ancak acele ederek benzer şeyleri yaşamayı istemeyen şirket, Galaxy S8 için son yıllarda takip ettiği çıkış takviminden şaşmayacak gibi görünüyor.

Samsung 2014 ve öncesinde Galaxy S serisinin yeni telefonunu nisan, Note serisinin yenisini ise eylülde tanıtıyordu. Ancak son yıllarda bu stratejisini değiştiren şirket, Galaxy S serisinin yeni modellerini Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtmaya başladı. Note serisi ise IFA’dan önce ağustosta gün yüzüne çıkmaya başladı. Galaxy S serisi telefonlarının çıkışının öne alınması, Samsung’a çeyrek kayıplarını daha erken telafi etme şansını verdi.

Galaxy Note 7’de ise Samsung, iPhone 7’nin çıkışı öncesinde pazarda yerini sağlamlaştırmak için oldukça hızlı davrandı. Akıllı telefon için gelen ve bir hayli olumlu görünen ilk yorumlar, şirketin aradığını bulduğunu düşündürdü. Ancak kısa süre sonra bataryadaki aşırı ısınmaya bağlı olarak telefonun alev alması ve patlaması vakalarının görülmesi, Samsung için işleri bir kabusa dönüştürdü.

Galaxy S8 ile ilgili bilgiler henüz spekülasyon seviyesinde

Şubat sonunda ve büyük ihtimalle MWC 2017 kapsamında tanıtılması beklenen Galaxy S8 ile ilgili bilgiler henüz spekülasyon olmanın ötesinde değil. Samsung’un düz ekranlı modele tamamen veda edeceği ve sanal gerçeklik için 4K çözünürlüğe geçiş yapacağı söyleniyor. Ancak bu konuda henüz somut işaretlere rastlanmış değil.

İLGİLİ HABERLER