Teknoloji

Samsung Galaxy S24 serisinin tüm üyelerinde aynı kalitede ekranlara yer verecek

galaxy s24 ultra

Samsung Galaxy S24 serisinin önümüzdeki yılın ilk ayında tanıtılması bekleniyor. Serinin üyeleriyle ilgili sızıntılar da uzun süredir etrafta dolaşıyor. Bu sızıntıların en yenisi, serinin üyelerinin ekranları konusunda daha önce gündeme gelen bir iddiayı doğruluyor.

Daha önce çıkan haberlerde Samsung’un S24 serisinin tüm üyelerinde birbirlerine benzer nitelikte ekranlara yer vereceği belirtilmişti. TechReve rumuzlu X kullanıcısı tarafından yapılan paylaşıma göre, Güney Koreli şirket S24 serisinin tüm üyelerinde en yeni ve en gelişmiş ekran teknolojisini kullanıcılarla buluşturacak.

Bu paylaşıma göre, S24 serisinin üç üyesi de LPTO, M13 ve maksimum parlaklık seviyesi 2500 nit olan ekran panelleriyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Samsung Galaxy S serisinde şimdiye kadar sadece Ultra modellerinde LPTO paneli tercih etmiş ve daha parlak ekranlar sunmuştu. Yeni seride sadece standart S24 modelin ekran çözünürlüğünün ve ekran büyüklüklerinin farklı olması bekleniyor.

Galaxy S24 serisinin tüm üyeleri değişken yenileme hızı desteği sunulacak

Bu iddia, Samsung’un Ultra olmayan modellerinde de değişken yenileme hızı desteği sunacağı anlamına geliyor. 2500 nit maksimum parlaklık seviyesiyle HDR uyumlu içerikler oynatılırken ekranın parlaklığının çıkarılabileceği noktadan bahsedildiği tahmin ediliyor. Yine de, bunun etkileyici bir değer olduğunu belirtmek gerekiyor.

Galaxy S24 ve S24+’ın amiral gemisi telefon olarak sınıflandırıldığını düşününce Samsung’un ekran stratejisindeki değişiklik kulağa oldukça mantıklı geliyor. Güney Koreli şirketin “en iyi” telefonları için “en iyi” ekran teknolojisini sunması yerinde bir tercih olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER