Manşetler

Samsung Galaxy S20 FE Ön İnceleme [Video]

Galaxy S20 FE ön inceleme videosunda yeni Android telefon hakkında ilk izlenimler, yorumlar ve fotoğraflar yer alıyor. Video da var.
galaxy s20 fe ön inceleme

galaxy s20 fe satın alSamsung Galaxy S20 FE
Samsung Online Mağaza’dan Satın Alın

SATIN AL

galaxy s20 fe satın alSamsung Galaxy S20 FE
GittiGidiyor’dan Satın Alın

SATIN AL

Bu yılın hemen başında çıkardığı Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite modelleriyle Samsung, üst sınıf telefonlarındaki bazı özellikleri isteyenlere daha rahat erişebilecekleri seçenekler sunmuştu. Gerçekten de hem S10 Lite’ın hem de Note 10 Lite’ın Türkiye’de çok ilgi gördüğüne tanık olduk. Şirket şimdi benzer bir adımı daha atıyor, ancak bu sefer karşımızda daha iddialı bir model var. Bir süredir sızıntılarını gördüğümüz Galaxy S20 Fan Edition ya da kısaca Galaxy S20 FE resmiyet kazandı. Kısa bir zaman geçirme imkanı bulduğunuz bu yeni Android telefon ile ilgili izlenimlerimizi Galaxy S20 FE ön inceleme videosu ve yazısında bulabilirsiniz.

Yazının başında bahsettiğimiz her iki Samsung telefonu için de Galaxy A serisinin üst seviyesindeki üyelere benzer havalara sahip olduğunu söylemiştik. Yani sahip oldukları hava orta-üst segment Android telefonların ötesine geçmiyordu. Ancak Galaxy S20 Fan Edition için durum farklı. Bu telefon daha uzaktan üst sınıf telefon olduğu havasını veriyor. Elimize aldığımızda amiral gemisi S20 serisinin diğer üyelerinden hiç de aşağı kalmadığını görüyoruz.

galaxy s20 fe ön inceleme
Samsung Galaxy S20 FE

Tabii ki, 6.5 inç ekranı saran çerçeve biraz daha kalın. Bu görünüm S20 ailesinin diğer üyelerine göre onu biraz daha sıradan hâle getiriyor. Aynı etkiyi düz ekranın da yarattığını söyleyebiliriz. Ön tarafı Gorilla Glass 3 cam kaplıyor. Bu alanda da bir gerileme durumu söz konusu. Kenarları 6000 serisi alüminyumdan yapılmış çerçeve sararken arkada ise Samsung’un Note 20’de de kullandığı güçlendirilmiş polikarbon plaka bulunuyor. Bu arka yüzey kenarlara doğru hafif kavis yaparak ergonomiyi artırıyor. Yüzey hafif pürüzlü, bu da sürtünmeyi artırarak telefon için daha rahat tutuş sağlıyor. 6.5 inç ile büyük bir ekranı olsa da, S20 FE kompakt bir telefon havasını vermeyi başarıyor.

Galaxy S20 Fan Edition’ın eğlenceli yanlarından bir tanesi farklı renk seçeneklerine sahip olması. Beyaz rengin dışında koyu mavi, kırmızı, turuncu, yeşil, lavanta gibi renkleri var. Üstelik kenarları saran alüminyum çerçeve de telefonun renk düzenine uyum gösteriyor. Özellikle gençlerin bu farklı renk seçeneklerine ilgi göstereceğini düşünüyoruz.

Ekran Super AMOLED teknolojisine sahip. Parlaklığı yeterli. Full HD+ çözünürlük de bu ekranda yeterli keskinliği sunuyor. S20 ailesinden alınan önemli bir özellik de 120 Hz yenileme hızı. Daha önceki S20 Plus ve S20 Ultra incelemelerinde bu yüksek hızın normal kullanımda pek fark yaratmadığını söylemiştik. Ancak kullanıcı arayüzündeki geçişlerde ve destekleyen oyunlarda akıcılık kullanıcıların ilgisini çekebilir. HDR10+ desteğinin bulunduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Videoda da görebileceğiniz üzere, YouTube’dan açtığımız bir video oldukça etkileyici görünüyor. Stereo hoparlör var, alt kenardaki ana hoparlör daha büyük olsa da, sağından ve solundan hemen hemen aynı seviyede ses geliyor. Samsung’un bize verdiği bilgiye göre kutudan kulaklık çıkmıyor, ancak test ürünü elimize ulaştığında bununla ilgili gerekli güncellemeyi de yapacağımızı şimdiden belirtelim.

Exynos 990 işlemci ile üst sınıf telefonlardan beklediğimiz performansı sunmayı vaat eden bu telefonda 6 GB RAM var. Biraz düşük gelebilir, ancak DDR5 gibi güncel bir teknolojiyi barındırması artıları arasında yer alıyor. Depolama alanı 128 GB, ancak burada da microSD kart ile 1 TB’ye varan genişleme imkanı var. Çoğu Samsung telefonunda görmeye alıştığımız çift SIM kart desteği de var. Ancak bunun için microSD kart kullanımından vazgeçmeniz gerekiyor.

Galaxy S20 FE 4500 mAh kapasiteli pil ile yüksek bir çalışma ömrü sunar gibi görünüyor. Telefon 25W hızlı şarj desteğine sahip olsa da, kutudan 15W şarj adaptörü çıkıyor. Telefonun arkası cam olmasa da, Samsung kullandığı tekniklerle bu telefonun kablosuz şarj ve ters kablosuz şarj gibi işlevleri sunmasını mümkün kılmış. Bu açıdan aynı tür arka malzemeye sahip olan Note 20’yi yakaladığını görüyoruz. Deneyimlemeden konuşmak iyi olmaz, ancak bu telefon kağıt üstünde 1 ila 1.5 gün çalışma ömrü sunar gibi görünüyor.

Yazılım tarafında ise Android 10 ve bunun üzerinde One UI 2.5 var. 2020 model Samsung telefonlarında sunulan Samsung Daily, Quick Share gibi yeni işlevler bu telefonda da mevcut. Google uygulamaları ve Google Play Store da yüklü olarak sunuluyor. Buna bir de Samsung’un yüklü olarak sunduğu uygulamaları ve Microsoft uygulamalarını ekleyin. One UI kullanıcı arayüzü de büyük ekranlı diyebileceğimiz bu telefonu rahatlıkla kullanmanızı sağlayacaktır.

S20 serisinin diğer üyelerinde bulunan yüksek çözünürlüklü kameralar bu telefonda yok. Arkada 12 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 8 megapiksel telefoto lens var. Telefon 3 kat optik yakınlaştırma imkanı sunarken, Samsung’un Space Zoom olarak adlandırdığı yüksek oranda yakınlaştırma işlevi ise 30 kata kadar destek veriyor. Tek Çekim modu da mevcut. Profesyonel video modu ve ses girişini seçme imkanı da var. Video çekimi ise en fazla 4K/60fps oluyor. 8K’nın eksikliği hiçbir şekilde hissedilmeyecektir diye düşünüyoruz.

İlk deneyimlerimize dayanarak Galaxy S20 FE’yi beğendiğimizi söyleyebiliriz. Eğer tahmin ettiğimiz gibi 6500-7000 TL arasında bir fiyattan da gelirse, özellikle gençlerin bir hayli ilgi gösterdiği bir Android telefon olabilir gibi görünüyor.

galaxy s20 fe satın alSamsung Galaxy S20 FE
Samsung Online Mağaza’dan Satın Alın

SATIN AL

galaxy s20 fe satın alSamsung Galaxy S20 FE
GittiGidiyor’dan Satın Alın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER