Teknoloji

Samsung Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite resmiyet kazandı

samsung galaxy s10 lite

Uzun süredir beklenen Samsung Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite, CES 2020‘nin arefesinde resmen tanıtıldı. Samsung’un 2019’daki amiral gemisi telefonlarının uygun fiyatlı versiyonları olan bu iki cihaz, benzer özellikler taşıyor.

Her iki telefonda da 6.7 inç büyüklüğünde 1080p çözünürlüklü AMOLED ekranlar bulunuyor. Bu ekranların orta üst kısmındaki yuvarlak delik, 32 megapiksel çözünürlüklü ön kameraya ev sahipliği yapıyor. S10 Lite, 6.7 inçlik ekranıyla büyüklük bakımından 6.1 ve 6.4 inçlik S10 ve S10+’ı geride bırakıyor. Her iki telefonda da ekrana entegre parmak izi tarayıcısının bulunduğunu belirtmekte fayda var.

S10 Lite ve Note 10 Lite’ın arkasında üç sensörlü kamera sistemleri bulunuyor. Bu sistemler, taşıdıkları lens türleri itibarıyla S10 ve Note 10’un geçtiğimiz yıl tanıtılan modellerinden ayrılıyor. S10 Lite’ın arka kamera sistemi 48 megapiksel geniş açılı, 12 megapiksel ultra geniş açılı ve 5 megapiksel makro kameralardan oluşuyor.

Note 10 Lite’un arkasında ise 12 megapiksel çözünürlüklü üç kamera bulunuyor. Sistemde geniş ve ultra geniş açılı sensörleri telefoto kamera tamamlıyor. S10 ve Note 10 serilerinde arka kameralar için yatay bir yerleşim tercih eden Samsung, Lite modellerinde kameraları arka panelin sol üst köşesinde bulunan kare çıkıntıya yerleştirmeyi seçmiş.

S10 Lite ve Note 10 Lite’ın birbirlerinden ayrıldığı noktalardan birisi de işlemci. S10 Lite’ın kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 işlemci bulunuyor. Note 10 Lite ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 8895 işlemciyle geliyor. Her iki akıllı telefonda da işlemciye 6 veya 8 GB RAM eşlik ediyor. Kullanıcılara dahili depolama alanı olarak ise 128 GB dışında seçenek sunulmuyor. Ancak microSD kart desteği sayesinde dahili depolama alanının üstüne maksimum 1 TB daha eklemek mümkün oluyor.

Galaxy Note 10 Lite
Galaxy Note 10 Lite

S10 Lite ve Note 10 Lite, pil kapasitesi konusunda ise aynı noktada duruyor. Her iki telefon da enerjilerini 4500 mAh kapasiteli pilden alıyor. Bu piller, telefonun altındaki USB-C girişi üzerinden doldurulabiliyor. S10 Lite ve Note 10 Lite’ta kablosuz şarj desteğinin bulunup bulunmadığı konusunda Samsung’dan şimdilik somut bir bilgi verilmiş değil.

Galaxy Note serisinin alametifarikası olan S Pen, Note 10 Lite’ta da kullanıcıları karşılıyor.

Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite ne zaman çıkacak?

Samsung S10 Lite için “Prizma Beyazı”, “Prizma Siyahı” ve Prizma Mavisi” olmak üzere üç farklı renk seçeneği sunuyor. Note 10 Lite’ta ise renk seçenekleri “Aura Glow”, “Aura Siyah” ve “Aura Kırmızı” şeklinde sıralanıyor.

Samsung Galaxy S10 Lite ve Note 10 Lite’ın ne zaman piyasaya çıkacağı ve fiyat etiketlerinde yazacak rakamlar belirsizliklerini koruyor. Samsung’un detayları CES 2020 sırasında açıklaması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER