Manşetler

Video: Samsung Galaxy S10 Lite Kutusundan Çıkıyor

galaxy s10 lite kutu açılımı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung bu yılın hemen başında Galaxy S10 Lite modelini, Galaxy Note 10 Lite ile birlikte tanıtmıştı. Şubat ayının sonlarına doğru her iki telefon da Türkiye’de satışa sunuldu. 5799 TL’lik fiyat etiketine sahip olan Galaxy S10 Lite elimize ulaştı. Android telefonu kutusundan çıkarıyor, kutu içeriği ve diğer detaylara bakıyoruz. Ayrıca kurulumu yapıp ilk turu birlikte atıyoruz.

Galaxy S10 Lite da tıpkı Galaxy Note 10 Lite gibi, Samsung’un amiral gemisi telefonlarına yakışır bir kutuda geliyor. Kapağın içine üstünde SIM kart iğnesi, içindeyse hızlı başlangıç kılavuzu ve garanti belgesinin bulunduğu bir zarf yerleştirilmiş.

Kapağı kaldırdığımızda bizi ilk karşılayan olan Galaxy S10 Lite ise, gece mavisi rengiyle epey şık görünüyor. Telefonun arkasında, üç tane kameranın dikdörtgen şekilli modüle yerleştirildiğini görüyoruz. Galaxy S10 Lite’ın kamera modülünün Note 10 Lite’ınkinden daha şık göründüğünü belirtmeliyiz. Sonsuz-O ekran bu telefonda da mevcut. Samsung üst sınıf telefonlarında bu ekran tasarımını fazlasıyla sevdi ve son birkaç aydır gördüğümüz her modelde bunu görüyoruz.

Galaxy S10 Lite’ın kutusundan da hızlı şarj adaptörü, USB-C kablosuz ve kulaklık çıkıyor. Galaxy Note 10 Lite’ınkiyle aynı tarzda bir kulaklık var, ancak bu kulaklık USB-C uçlu. Aynı zamanda iki farklı boyda iki çift silikon uç da bulunuyor. Siyah renkli kulaklıkların silikon uçlarının açık renkli ve şeffaf yapılması da biraz farklı bir görünümü ortaya çıkarmış.

S10 Lite’ın kurulumu birkaç dakikada tamamlanıyor. Tabii ki, kurulum sırasında eski telefonunuzdaki verileri aktarma yoluna giderseniz, süre biraz daha uzayacaktır. Ancak Samsung’un Smart Switch aracı sayesinde bu iş zahmetsiz şekilde tamamlanacaktır. Google Hesabınızla giriş yapmak, ekran içi parmak izi okuyucusuna parmak izi eklemek, Samsung Türkiye’nin sunduğu çeşitli uygulamaları yükleyip yüklememeye karar vermek ve son olarak da bir Samsung hesabı oluşturmak veya var olan bir hesapla kullanıcı girişi yapmak gibi adımların ardından S10 Lite kullanıma hazır hâle geliyor.

Android 10 ile yüklü gelen telefonda Samsung One UI 2 kullanıcı arayüzü var. 2020 model Galaxy S20 serisi ve Galaxy Z Flip’tekine göre birtakım farklılıklar söz konusu. Örneğin, Samsung Daily yerine Bixby Home ekranı var. Ancak yakında gelecek güncellemelerle birlikte aradaki farkların kapanacağını düşünüyoruz. Öte yandan çeşitli Samsung, Google ve Microsoft uygulamalarını, ayrıca Netflix, Spotify ve Facebook uygulamalarını da her Samsung telefonunda olduğu gibi Galaxy S10 Lite’da da yüklü olarak görüyoruz.

Çok yakında Galaxy S10 Lite için detaylı bir inceleme yayınlayacağız. Eğer sorularınız varsa, aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABERLER