Teknoloji

Galaxy S10 ekrana entegre parmak izi tarayıcısı konusunda en iyi olabilir

samsung galaxy s10

Hâli hazırda parmak izi sensörünün ekranın altına yerleştirildiği pek çok telefonda optik sensörler tercih ediliyor. Daha gelişmiş bir deneyim vadeden ultrasonik sensörler ise henüz o kadar yayılmış değil. Önümüzdeki yıl gözler önüne çıkacak olan Samsung Galaxy S10 ile birlikte bu durum biraz değişecek gibi görünüyor.

Galaxy S10’da ultrasonik bir parmak izi sensörünün kullanılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Güney Kore medyasında yer alan habere göre, Samsung tercihini ultrasonik parmak izi sensörünün üçüncü neslinden yana kullanacak. Üçüncü nesil sensörün daha önce kullanılmamış olması, S10’a ayrıcalıklı bir konum kazandıracak.

Qualcomm tarafından geliştirilen üçüncü nesil ultrasonik parmak izi sensörünün Galaxy S10 için öne çıkan satış noktalarından biri olacağı söyleniyor. S10 ile birlikte ultrasonik parmak izi tarayıcısı ilk defa bu kadar yüksek profilli ve çok satması beklenen bir akıllı telefona yerleştirilmiş olacak.

Hâli hazırda piyasada parmak izi sensörü ekranın altına entegre edilen çeşitli akıllı telefonlar bulunuyor. Ön kamera mekanizmasının farklılığıyla da dikkat çeken Vivo NEX, söz konusu telefonlar arasında yer alıyor. Vivo NEX’te Çinli Gudix şirketi tarafından üretilen optik ekrana entegre parmak izi tarayıcısı bulunuyor.

Samsung’un da orta segmentte konumlanan Galaxy A serisinde Gudix’in optik parmak izi sensörlerini kullanacağı söyleniyor. Şirketin Galaxy S10 ile birlikte Qualcomm’un sensörüne geçiş yapacağı belirtiliyor.

Bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse daha uzun sayılabilecek bir süre boyunca beklemek gerekiyor. Samsung Galaxy S10 tanıtımı için oklar 2019’un şubat-mart aylarını işaret ediyor.

İLGİLİ HABERLER