Manşetler

Galaxy Note 7 Avrupa’da 28 Ekimde yeniden satışa sunuluyor

galaxy note 7 pil

samsung galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7, tanıtılmasından kısa bir süre sonra bazı Avrupa ülkelerinde satışa sunulmuştu. Akıllı telefonun tüm Avrupa’da piyasaya çıkacağı tarih olarak ise 2 Eylül belirtilmişti. Ancak söz konusu tarihte Samsung, batarya kaynaklı olduğu düşünülen patlamalar nedeniyle telefonun satışını küresel ölçekte durdurmuş ve satılan ürünleri geri çağırmıştı. Akıllı telefonun Avrupa’nın geneline yayılmamış olması, geri çağırma sürecinde Samsung’un işini önemli ölçüde kolaylaştırmıştı. Sadece telefonu ön sipariş döneminde satın alan bir grup cihazla tanışmıştı.

Galaxy Note 7, tam manasıyla “başlayamayan” Avrupa macerasına 28 Ekim itibarıyla devam edecek. Ancak söz konusu tarihin “değişim programının tamamlanmasına bağlı olarak” değişebileceği bilgisi de Samsung tarafından veriliyor. Tüm bu yaşanananların ardından risksiz hâle getirilen Note 7’lerin Avrupalı kullanıcıların ilgisini görüp göremeyeceği zamanla anlaşılacak.

Samsung, Note 7’nin Avrupa çıkış tarihini açıklamanın yanı sıra geri çağırma sürecine ilişkin olarak da bazı bilgileri paylaştı. Avrupa’da değişim programının yaklaşık bir hafta önce başladığını hatırlatan şirket, bu süre içinde satılan cihazların yüzde 57’sinin kendisine ulaştırıldığını belirtti. Güney Koreli üretici, ekim ayının başları itibarıyla Avrupa’da sattığı tüm Note 7’lerin kendisine geri dönmüş olmasını öngörüyor. ABD’de de ise geçtiğimiz hafta yüzde 50 olan iade oranı, son hafta itibarıyla yüzde 60’a çıkmış durumda. ABD’de Note 7 satışları 19 Ağustosta başladığı ve satılan telefon sayısı daha yüksek olduğu için bu duruma şaşırmamak gerekiyor.

Galaxy Note 7 değişim süreci Asya’da daha hızlı ilerliyor

Samsung’un anavatanı Güney Kore’de satılan Note 7’lerin yüzde 60’ından fazlası Samsung’a geri dönerken, Singapur’da iade oranı yüzde 80’i geçti. Tüm bu yaşananlar Samsung’a küresel ölçekte büyük zarar vermiş gibi gözükse de, ilk başta Note 7’yi tercih edenleri pek etkilememişe benziyor. Telefonu satın alanların yaklaşık yüzde 90’ı, geri verdikleri modele karşı yeni bir Note 7 almayı tercih ediyor.

İLGİLİ HABERLER