Teknoloji

Samsung Galaxy AI’ı 2022 model amiral gemilerine götürüyor

galaxy ai

Samsung Galaxy S24 serisiyle birlikte duyurduğu Galaxy AI teknolojisini, bir süre önce 2023 model amiral gemilerine getirmişti. Böylelikle yapay zeka özellikleri 100 milyon kullanıcıya ulaşmıştı. Samsung şimdi de 2022 model amiral gemisi cihazlarında yapay zeka özelliklerini sunacağını resmen duyurdu.

Bu cihazlar şu şekilde sıralanıyor: Galaxy S22, Galaxy S22+, Galaxy S22 Ultra, Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Tab S8, Galaxy Tab S8+ ve Galaxy Tab S8 Ultra.

One UI 6.1 güncellemesinin bir parçası olarak sunulacak olan Galaxy AI’ın getirdikleri yetenekler ise şunlar olacak: Circle to Search, Sohbet Yardımı, Tercüman, Canlı Çeviri, Not Yardımı, Transkript Yardımı, Tarama Yardımı, Üretken Düzenleme, Düzenleme Önerisi ve Yapay Zeka Tarafından Oluşturulan Duvar Kağıdı.

Samsung’dan verilen bilgiye göre, Galaxy AI’ın 2022 model amiral gemilerine dağıtımı mayıs ayının ilk günleri itibarıyla başlayacak. Galaxy AI’ın kullanımı 2025’in sonuna kadar ücretsiz olacak. Hangi özelliklerin ücret karşılığında sunulacağı ve ücretin ne olacağı da belirsizliğini koruyor.

Galaxy AI 2021 model amiral gemilerine sınırlı ölçekte eklenebilir

S

Birkaç gün önce Samsung’un Güney Kore’deki Topluluk Forumları’nda bir moderatör tarafından yapılan paylaşımda, Galaxy AI’ın 2022’nin model Samsung amiral gemilerine ekleneceği belirtilmişti. Yeni açıklama da bu paylaşımı doğruluyor. Aynı paylaşımda 2021 model Samsung amiral gemilerinin de sınırlı ölçekte de olsa yapay zeka özelliklerine kavuşacağı ifade edilmişti. Galaxy S21, Z Fold 3 ve Z Flip 3 modellerinin Circle to Search ve Magic Rewrite gibi özellikleri alabileceği söyleniyor. Ancak Samsung’dan henüz bu konuda bir doğrulama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER