Teknoloji

Samsung 2023 model amiral gemisi telefonları için Galaxy AI dağıtımına başlıyor

galaxy ai

Samsung Galaxy S24 serisi çok sayıda havalı yapay zeka özelliğiyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Güney Koreli şirket, Galaxy AI adıyla sunduğu bu özellikleri daha önce piyasaya sürdüğü telefonlara da ekleyeceğini duyurmuştu. Samsung bu sözünü yerine getiriyor ve bugün itibarıyla yapay zeka özelliklerini 2023 model amiral gemisi telefonlarına getirmeye başlıyor.

Samsung, gelişmiş yapay zeka özelliklerini One UI 6.1 güncellemesiyle 2023 model amiral gemisi telefonlarına ulaştıracak. Galaxy S23, S23+, S23 Ultra, S23 FE, Z Fold 5 ve Z Flip 5 modelleri One UI 6.1 ile Galaxy AI’ın ekleneceği telefonlar olacak.

Samsung tablet tarafında da yapay zeka özelliklerini kullanıcılarına ulaştıracak. Şirket Galaxy Tab S9, S9+ ve S9 Ultra modellerininin Wi-Fi versiyonlarına One UI 6.1 dağıtımına da bugün itibarıyla başlayacak. Tab S9 FE tabletleri ise bu güncellemenin dışında kalacak.

Güncellemeyle sunulacak özellikler arasında öne çıkanlar ise şu şekilde sıralanıyor:

  • Circle to Search: Bu özellik Google Lens’e benzer şekilde işleyecek, ancak erişim daha kolay olacak. Kullanıcılar nesneleri halka içine alarak arama yapabilecek.
  • Canlı Çeviri: Telefon görüşmeleri için gerçek zamanlı, iki yönlü sesli çeviri yapılabiliyor ve isteğe bağlı olarak canlı altyazılarla da destekleniyor.
  • Üretken Düzenleme: Nesneleri yeniden boyutlandırılabiliyor, kaldırılabiliyor ve arka plan sıfır Photoshop becerisiyle doldurulabiliyor.
  • Sohbet Yardımı: Bu Samsung klavyesi için sunulan bir özellik. Çeviri, yazma stili ve yazım ve dilbilgisi düzeltmeleri konusunda tavsiyeler veriliyor.

Düzenleme Önerisi ve Anında Yavaş Çekim özellikleri de güncellemeyle 2023 model Samsung amiral gemilerine eklenecek. Notların otomatik olarak çevrilmesi ve özetlenmesi, ayrıca sesli kayıtların yazıya dökülmesi de güncellemenin getirecekleri arasında yer alıyor.

Galaxy AI 2025’in sonuna kadar ücretsiz olacak

Galaxy AI özelliklerinin 2025’in sonuna kadar ücretsiz kullanılabileceğini belirtmekte fayda var. Daha sonrasında bu paket için ne kadar ödemenin gerekeceği şu an için belirsizliğini koruyor. Bu özelliklerin internet bağlantısına ihtiyaç duyduğunu belirtmekte fayda var.

Galaxy AI paketinin S22 serisine eklenmesi için de çalışmalar yapılıyor. Ancak Samsung henüz bu konuda kesin bir karar vermiş değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER