Teknoloji

Galaxy A51 için tanıtım öncesinde bir sızıntı daha

samsung galaxy a51

Samsung, popüler Galaxy A serisinin “2020 model” olarak tanımlanabilecek yeni üyelerini tanıtmaya bu hafta itibarıyla başlayacak. Güney Koreli şirketin bu yolculuktaki ilk durağı ise Galaxy A51 olacak. Selefi Galaxy A50’nin gördüğü ilgi, Galaxy A51’e dair beklentileri de kuvvetlendiriyor.

Galaxy A51’e ait olduğu söylenen CAD görselleri daha önce ortaya çıkmıştı. Buna ek olarak, telefonu ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde görmek de mümkün olmuştu. Bunlara şimdi de Galaxy A51’e ait olduğu söylenen resmi tanıtım fotoğrafları eklendi. Söz konusu fotoğraflar, Galaxy A51’e dair görsel detayların büyük kısmını gözler önüne seriyor.

Telefonun arka panelinde göze ilk olarak dikdörtgen şeklindeki kamera bölümü göze çarpıyor. Samsung’un 2020 model akıllı telefonlarında bu tasarımı sıklıkla göreceğiz gibi görünüyor. Söz konusu sistemde telefonun kameraları L harfi şeklinde diziliyor. Galaxy A51’in arkasında da dörtlü bir kamera sisteminin bulunacağını belirtmekte fayda var.

Bu sistemde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü kamera üstlenecek. 12 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş sensör, 5 megapiksellik derinlik sensörü ve 2 megapiksellik özel makro kamera da sisteme eşlik edecek. Tanıtım fotoğrafları, dörtlü arka kamera sisteminin Galaxy A51’in öne çıkarılan noktalarından biri olacağını düşündürüyor.

samsung galaxy a51Samsung’un Galaxy A serisinde hâlihazırda tercih ettiği “3D Glasstic” kasa, Galaxy A51’de de varlığını koruyacak. Telefon için beyaz, pembe, mavi ve siyah renk seçenekleri sunulacak. Siyah dışındaki renk seçeneklerinde de “prizmatik” arka panel tasarımını görmek mümkün olacak. Telefonun ön kamerası ise ekranın orta üst kısmındaki deliğe yerleştirilecek.

Samsung Galaxy A51 Exynos 9611 işlemciyle gelecek

158.5 x 73.6 x 7.9 mm. boyutlara sahip olan Galaxy A51’in tartıda 172 gram çekeceği belirtiliyor. Telefonun kalbindeki Exynos 9611 işlemciye ise 4 veya 6 GB RAM ile 64 veya 128 GB dahili depolama alanı eşlik edecek. Telefonun depolama alanını microSD kart ile genişletmek mümkün olacak. Full HD+ çözünürlüklü 6.5 inçlik Super AMOLED ekrana yerleştirilen ön kameranın çözünürlüğünün ise 32 megapiksel olduğu belirtiliyor. 4000 mAh pil ve 15W şarj desteği de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

Samsung Galaxy A51, 12 Aralık’ta Vietnam’da gözler önüne çıkacak. Serinin Galaxy A71 gibi diğer üyelerinin ise 2020’de resmiyet kazanması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER