Teknoloji

Samsung Galaxy A 2020 serisinin tanıtımına çok yakında başlıyor

samsung galaxy a

Samsung, Galaxy A serisinin 2019 modellerini tanıtmaya 2019’un şubat ayında başlamıştı. Bu nedenle şirketin serinin 2020 model üyelerini tanıtmaya da önümüzdeki şubat ayı itibarıyla başlayacağı belirtilmişti. Ancak Samsung Galaxy A serisinin 2020 model üyelerinin tanıtımı konusunda elini daha çabuk tutacak gibi görünüyor. Şirket, Galaxy A serisinin yeni üyelerinin tanıtımına önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacak.

Tanıtım tarihini ortaya çıkaran ise Samsung’un Vietnam ofisi tarafından paylaşılan bir video oldu. Video, Galaxy A serisinin 2020 model üyeleri hakkında pek fazla detay vermiyor. Sadece ekranının orta üst kısmında yuvarlak kamera deliği bulunan bir cihaz görseli göze çarpıyor.

Sızıntılara göre, 2020 model Galaxy A serisinin ilk üyesinin Galaxy A51 olması ihtimali oldukça yüksek. Bu telefon, Samsung’un 2019 model orta segment cihazları içinde en çok ilgi gören seçeneklerden biri olan Galaxy A50‘nin devamı olma niteliğini taşıyacak.

Samsung’un Galaxy A51’i aralık ayında Hindistan’da gözler önüne çıkaracağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde de görülen telefona ait olduğu söylenen görseller de internete sızmıştı. Söz konusu görsellerde de, telefon “Sonsuz-O” ekranla birlikte gösterilmişti.

samsung galaxy a51
Samsung Galaxy A51

Galaxy A51’in 6.5 inç büyüklüğünde bir OLED ekrana sahip olması bekleniyor. Cihazın arkasında ise L harfi şeklinde dörtlü bir kamera sisteminin yer alacağı söyleniyor. Bu sistemde 48 megapiksel çözünürlüklü ana sensörün yanı sıra 5 megapiksellik bir makro sensörün bulunması öngörülüyor. Telefonun önünde ise 32 megapiksellik bir kameranın yer alacağı iddia ediliyor.

Samsung Galaxy A 2020 serisinde kaç telefon bulunacak?

Exynos 9611 işlemci, 4 GB RAM, 4000 mAh pil ve 64 veya 128 GB dahili depolama alanı seçenekleri de telefonun özellikleri arasında sayılıyor.

2020 model Samsung Galaxy A serisinde toplamda sekiz telefonun bulunması bekleniyor. Bu telefonlar arasında dört kameralı Galaxy A71 ve Snapdragon 855 işlemcili Galaxy A91’in yanı sıra Galaxy A21, Galaxy A31, Galaxy A61 ve Galaxy A81 modellerinin bulunacağı belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER