Teknoloji

Foxconn Coronavirus nedeniyle Çin’de çarkları geçici olarak durduruyor

foxconn

Başta Apple olmak üzere pek çok marka için cihaz üretimi yapan Foxconn, Coronavirus salgını nedeniyle Çin’deki fabrikalarının 10 Şubat’a kadar kapalı kalacağını açıkladı. Şirket bir süredir Çin hükümetinin Çin Yeni Yılı tatilini uzatma kararı çerçevesinde tatil takvimi doğrultusunda üretime devam ediyordu.

Foxconn’un bu kararının Apple’ın iPhone’larının üretim planına olumsuz bir etki yapması sürpriz olmayacaktır. Coronavirus salgınının iPhone SE 2’nin çıkışını geciktirme ihtimali geçtiğimiz hafta gündeme gelmişti.

Analistler de Apple’ın mevcut çeyrekteki telefon sevkiyatlarının yüzde 10 oranında azalabileceğini belirtmişti. Cupertino merkezli şirketin Çin’deki mağazaları ve ofisleri de 9 Şubat’a kadar kapalı kalacak. Bu nedenle Apple’ın mevcut çeyrekteki telefon satışlarının düşmesi sürpriz olmayacaktır.

Foxconn kısa süre önce Coronavirus salgınının üretim yükümlülüklerinin yerine getirilmesine engel olmayacağını belirtmişti. Şirket Çin’deki üretim kısıtlamalarının etkisini ağırlığı Hindistan, Meksika ve Vietnam’daki fabrikalarına kaydırarak azaltmayı hedefliyor. Foxconn, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından Çin’deki fabrikalarında fazla mesai uygulamayı da planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER