Teknoloji

Apple Coronavirus nedeniyle Çin’deki tüm ofis ve mağazalarını kapattı

apple coronavirus

Apple, Coronavirus salgını nedeniyle Çin’deki bir mağazasını geçici olarak kapatmıştı. Şirket, artan endişeler nedeniyle ülkedeki tüm mağazalarını geçici bir süre için kapatma kararı aldı. Apple’ın Çin’deki tüm kurumsal ofislerini, mağazalarını ve iletişim merkezlerini 9 Şubat’a kadar kapalı tutacak.

Dünya genelinde görülen Coronavirus vakası sayısı 11 bini geçmiş durumda. Virüs nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı ise 259’a ulaşmış durumda. Dünya Sağlık Örgütü (WHO) de virüs nedeniyle küresel acil durum ilan etmişti. Aralarında Türk Hava Yolları’nın da bulunduğu pek çok havayolu şirketi de Çin uçuşlarını durdurmuştu.

Apple’ın bu kararının şirket için üretim yapan Foxconn’un fabrikalarını kapsayıp kapsamayacağı bilinmiyor. Ancak Foxconn’dan daha önce yapılan açıklamada, fabrikalarda üretimin tatil takvimi çerçevesinde sürdüğünü belirtmişti.

Şirketlerden Coronavirus salgınının üretime etkisi konusunda resmi bir açıklama gelmiş değil. Ancak Kyoto Shimbun gazetesinde yer alan habere göre, Nintendo Switch’in Çin’deki üretim sürecinde Coronavirus salgınının etkileri görülüyor.

Apple Coronavirus nedeniyle Çin’deki mağazalarını geçici olarak kapatsa da, çevrimiçi mağazası üzerinden hizmet vermeye devam edecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER