Bilim

Apple Coronavirus nedeniyle çalışanlarının Çin seyahatlerini sınırlıyor

apple coronavirus

Apple CEO’su Tim Cook, Coronavirus nedeniyle şirket çalışanlarının Çin’e yaptıkları iş seyahatlerini sınırlandırma kararı aldıklarını açıkladı. Cupertino merkezli şirket daha önce de ülkedeki fiziksel mağazalarından birini kapatmış, diğerlerinin de çalışma saatlerini azaltmıştı.

Apple’ın açıklaması, Coronavirus salgınının teknoloji dünyasının en önemli merkezlerinden birinde yaşanan krizden ne ölçüde etkilendiğini gözler önüne seriyor. Apple’dan önce Facebook, Razer ve LG gibi şirketler de salgın nedeniyle Çin’e yapılacak iş seyahatlerini sınırlandırma kararı almıştı.

Apple’ın en büyük üretim ortağı olan Foxconn, Coronavirus salgınının üretim takvimlerini etkilemesi gibi bir durumun beklenmediğini açıklamıştı. Apple’ın Çin’deki perakende operasyonda salgın nedeniyle bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı ve ülkedeki üretimde de buna göre düzenlemeye gidilip gidilmeyeceği şu an için bilinmiyor.

Apple CEO’su Tim Cook, şirketin 2020 mali yılının ilk çeyreğine ait sonuçlarının değerlendirildiği toplantıda konuyla ilgili bilgi verdi. Çin’deki Apple mağazalarından birinin geçici olarak kapatıldığını belirten Cook, şirketin bazı satış ortaklarının da aynı önlemi aldığını ifade etti. Virüsün çıkış noktası olan Wuhan’daki satışların düşük olduğunu belirten Apple, mevcut durumun ülkedeki genel perakende trafiğini olumsuz yönde etkilediğini doğruladı.

Apple Coronavirus salgınının olası etkilerini şimdiden hesapladı

Çin hükümeti, salgının yayılmasını yavaşlatmak amacıyla ülkedeki Çin Yeni Yılı tatilini uzatmıştı. Tim Cook, Apple’ın bu uzatma kararı nedeniyle fabrikalarda yavaşlayan üretimi şimdiden hesaba kattığını belirtti. Apple CEO’su, bir sonraki finans raporuna dair projeksiyonların bu doğrultuda hazırlandığını dile getirdi.

Apple, virüsün çıkış noktası olan Wuhan’da bulunan çalışanlarına bakım setleri sağladığını ve çalışanların virüsün belirtisi olan semptomları gösterip göstermediğinin sürekli olarak kontrol edildiğini belirtti. Şirket, mağaza ve ofislerdeki hijyen hassasiyetinin artırıldığının da altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER