Teknoloji

Foxconn: Coronavirus salgını üretimi etkilemeyecek

foxconn iphone 12

Tayvanlı elektronik devi Foxconn, başta Apple olmak üzere pek çok teknoloji şirketi adına önemli ürünlerin üretimini gerçekleştiriyor. Şirketten yapılan açıklamada, Çin’deki coronavirus salgını nedeniyle üretim takvimlerinin yeniden düzenlenmesi veya fabrikaların geçici olarak kapatılması gibi bir durumun söz konusu olmadığı belirtildi.

Tayvan merkezli Foxconn’un Çin’de çok sayıda fabrikası bulunuyor. Durumun yakından izlendiğinin altını çizen şirket, şu an için coronavirus salgınının üretimi etkilemediğinin altını çizdi.

Şirketin açıklamasında şu ifadeler yer alıyor: “Foxconn olarak coronavirus nedeniyle kamu sağlığında yaşanan sıkıntılı süreci yakından takip ediyoruz. Virüsten etkilenen pazarlardaki operasyonlarımızın tüm halkalarında tavsiye edilen sağlık ve hijyen önlemlerinin tamamını uyguluyoruz. Çin’deki tesislerimiz tatil takvimi çerçevesinde faaliyetlerine devam ediyor. Tüm işletmeler standart çalışma saatlerine dönene kadar biz de bu takvime uygulamayı sürdüreceğiz. Şirket politikamız ve ticari hassasiyetler gereğince özel üretim uygulamalarımız hakkında yorum yapmayacağız. Ancak tüm küresel üretim yükümlülüklerimizi karşılamak adına gerekli önlemleri aldığımızı söyleyebiliriz.”

Foxconn Çin hükümetinin kararına gönderme yapıyor

Foxconn’un açıklamasında Çin hükümetinin virüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla Çin Yeni Yılı tatilini uzatma kararına gönderme yapılıyor. Hükümet, ülkede yaşayan insanları evde tutarak virüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla böyle bir karar almıştı.

Foxconn’un açıklaması, coronavirus salgını nedeniyle Apple’ın yeni ürünlerinin, özellikle de iPhone SE 2’nin, çıkışının gecikebileceği yönündeki haberlerin ardından gelmesi nedeniyle önem taşıyor. Analistler Çin’deki salgının yayılması nedeniyle alınan önlemlerin sertleşmesi nedeniyle böyle bir durumun olabileceğini belirtse de, Foxconn’un açıklaması şimdilik böyle bir durumun beklenmediğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER