Teknoloji

Fortnite Houseparty ile görüntülü sohbet imkanı sunuyor

fortnite houseparty

Pandemi dönemiyle dikkat çeken görüntülü sohbet uygulamalarından biri olan Houseparty, şimdi de Fortnite oyuncularını birbirine bağlıyor. Oyuncular bir yandan Fortnite deneyimini sürdürürken, bir taraftan da arkadaşlarıyla görüntülü olarak konuşabilecek.

Oyuncuların bu imkandan yararlanabilmeleri için iOS veya Android cihazlarında Houseparty’nin yüklü olması gerekiyor. Akıllı telefon veya tablet bu özellikte web kamerası işlevi görüyor. Houseparty ve Epic Games hesapları arasında bağlantı kurulduktan sonra oyuncular Fortnite’ı PC, PS4 veya PS5 üzerinde oynarken görüntülü görüşme yapabilecek.

Bu özellik şu an için Xbox’ta ve Switch’te desteklenmiyor. Fortnite ekibi tarafından yapılan basın açıklamasında, özelliğin tüm oyuncuları kapsaması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Fortnite ve Houseparty entegrasyonunun temel hedef kitlesinin oyunu beraber oynayan yakın arkadaşlar olduğunu anlamak çok zor değil. Fortnite’taki Houseparty sohbetlerine sadece birbirlerinin arkadaş listelerinde olan oyuncular katılabilecek. Sohbet yöneticileri kişi sayısını sınırlama veya kullanıcı çıkarma gibi yetkilere sahip olacak. Katılımcıların arka planı da gizlilik için otomatik olarak renkli fonlarla kapatılacak.

İLGİLİ HABERLER