Ulaşım

Tamamen elektrikli Ford F-150 ve Transit 2022’de satışa sunulacak

Tamamen elektrikli Ford F-150 ve Transit 2022'de satışa sunulacak
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Ford tamamen elektrikli F-150 kamyoneti ve Transit vanlarını 2022’nin ortasında satışa sunmayı planlıyor. Konuyla ilgili açıklamayı Ford Motors’un operasyon şefi Jim Farley yaptı. Farley, açıklamasında şirketin en başarılı pikap kamyonetlerin ve vanların üreticisi olduğunu hatırlattı ve bunun kendilerini için bir şans olduğunu belirtti.

Ford, elektrikli kamyonet üretme planlarını 2019 Detroit Otomobil Fuarı’nda açıklamıştı. Şirket o günden bu yana elektrikli F-150 hakkında fazla detay vermiş değil. 2019’da paylaşılan bir video, elektrikli F-150 prototipini 500 tondan daha ağır olan vagonları çekerken göstermişti. 2019’un aralık ayında yapılan bir patent başvurusu ise kargo depolamak için yeniden düzenlenen motor kompartmanının çizimlerini ortaya koymuştu.

Elektrikli F-150 ve Transit satışa sunulduğunda diğer otomobil üreticileri elektrikli kamyonet ve van pazarında belli bir mesafe katetmiş olacak. General Motors, elektrikli kamyonetinin çıkışını geçtiğimiz aralık ayında duyurmuştu. Rivian ise COVID-19 kaynaklı gecikmelere rağmen elektrikli pikap kamyonetinin 2021’de yollara çıkacağını açıklamış, hatta Amazon’a teslimatlarda kullanılması amacıyla 100 bin araç sattığını duyurmuştu.

F-150’nin en önemli rakiplerinden biri olması beklenen Tesla Cybertruck da 2021’de satışa sunulacak. ABD’de 40 bin dolardan başlayan fiyatlarla satılacak kamyonet için şimdiden 200 binden fazla depozito toplanmış durumda.

Bütün bu hazırlıklar Ford cephesinde bir endişeye yol açmamışa benziyor. Farley, “İnsanların güvendiği bir markayız ve elektriğe geçiyoruz” sözleriyle şirketin duruşunu ortaya koyuyor.

Ford 2021 model F-150 içinse yakında bir duyuru yapacak. Şirketin 2021 model kamyonetinde hibrit motor seçeneği sunmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İLGİLİ HABERLER