Ulaşım

Ford F-150 Lightning üretimine altı haftalık aranın ardından yeniden başladı

ford f-150 lightning ford elektrikli otomobil

Ford F-150 Lightning üretimine yenileme döneminin ardından tekrar başladı. Bu süreçte fabrikayı altı hafta boyunca kapatan şirket, daha hızlı ve hacimli üretim için bazı değişiklikler yapmıştı. Gerçekleştirilen değişikliklerle birlikte Ford’un elektrikli kamyonetinin fiyatında 10 bin dolar indirime gitmesinin ardından artan talebin daha rahat şekilde karşılanabilmesi hedefleniyor.

Ford’dan verilen bilgiye göre, sonbahardan itibaren ABD’nin Michigan eyaletindeki Dearborn fabrikası yılda 150 bin F-150 Lightning üretebilecek kapasiteye ulaşacak. Bu da şirketin üretiminin üçe katlanacağı anlamına geliyor. Yine de, şirketin bu yıl fabrikanın yenileme amacıyla kapanması ve daha önceki üretim hızının yavaş olması nedeniyle 150 bin üretim hedefine ulaşması beklenmiyor.

Ford üretim kapasitesinin artmasıyla birlikte siparişleri karşılama konusunda baş ağrısının kesilmesini hedefliyor. Kısa süre önce öngörülerini revize eden şirket, 600 bin elektrikli otomobil üretme hedefini 2023’ten 2024’e ertelemişti.

Ford F-150 Lightning XLT paketlerinin üretimini artırıyor

Ford, fabrikanın kapasitesinin artırılması sayesinde şirketin XLT gibi popüler F-150 Lightning paketlerinin üretimini artırabileceğini belirtti. Buna ek olarak, Lightning Pro modelinin de artık satışa çıktığı ve yeni paket seçeneklerinin de yakında kadroya ekleneceği ifade edildi.

Üretim kapasitesindeki artışın bir miktarını fabrikadaki yeni ekipmanlar mümkün kılıyor. Fabrikada artık “kenar boşluğu ve düzlük hassasiyeti için dış gövde uyumunu otomatik olarak ölçen ve onaylayan” makineler mevcut. Bunun şirketin Kuzey Amerika’daki fabrikaları için bir ilk olduğunu belirtiyor. Fabrikada ayrıca sürücü destek teknolojisi için tekerlek hizalamasını ve far hedefini doğrulamak için ekstra bir istasyon bulunuyor. 1200 kişinin daha istihdam edildiği fabrikanın Detroit bölgesinin ekonomisine de olumlu bir etki yapması öngörülüyor.

Ford F-150 Lightning üretimindeki hacim artışını diğer alanlara da yansıtmayı hedefliyor. Şirket Dearborn fabrikasının yakınlarında bulunan Rawsonville Parça Fabrikası ve Van Dyke Elektrikli Aksam Merkezi’ndeki üretimi de artırıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER