Ulaşım

Ford F-150 Lightning üretiminde kapasiteyi ikiye katlayacak

ford f-150 lightning

Ford, F-150 Lightning elektrikli kamyonetinin üretiminde kapasiteyi ikiye katlamaya hazırlanıyor. İlk etapta yılda 75 bin araç üretmeyi planlayan şirket bu sayıyı 150 bine çıkaracak. Şirket, aralık ayında da ön siparişleri 200 bin araçla sınırlama kararı almıştı.

Ford CEO’su Jim Farley yaptığı açıklamada elektrikli otomobilleri için siparişlerin fazlasıyla dolduğunu dile getirmişti. Ford, 6 Ocak itibarıyla rezervasyon yapan ilk grubun siparişlerini tamamlayacak.

Ford üretim kapasitesini artırmak için çalışanlardan oluşan küçük bir “görev gücü” ekibi kurdu. Bu ekipte üretim, satın alma, strateji, ürün geliştirme ve kapasite birimlerinden çalışanlar yer alıyor. Şirket bir taraftan da önemli tedarikçileriyle birlikte elektrikli otomobil batarya hücresi, batarya yuvası ve elektrikli sürüş sistemi gibi parçaların üretiminin artırılmasının yollarını arıyor.

F-150 Lightning artık müşteriler için geniş ölçekli üretimin başlamasından bir önceki seviyede. Elektrikli kamyonetin teslimatlarının da bahar ayları itibarıyla başlaması planlanıyor. Ford, son kullanıcıyla buluşacak araçları piyasaya çıkmadan önce toplamda 1.6 milyon kilometre mesafe boyunca test etmeyi amaçlıyor.

Ford, rezervasyon yapan müşterilerinin ön siparişlerini grup grup alacak. Şirket bunun için müşterilerinden davet e-postasını beklemelerini veya Ford.com hesaplarını düzenli olarak kontrol etmelerini istedi. Şirket, rezervasyon sırasında sonlarda yer alanların araçlarını 2023’te teslim alabileceğini belirtti.

2022 model Ford F-150 Lightning, ABD’de vergi teşvikleri olmadan 39 bin 974 dolar karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER