Ulaşım

Ford F-150 Lightning serisinin yeni modelini tanıttı

ford f-150 lightning flash

Ford F-150 Lightning serisini 2021’de tanıtmıştı. Ancak şirket şimdiden serinin beşinci modelini gözler önüne çıkardı. Ford F-150 Lightning Flash mevcut Pro, XLT, Lariat ve Platinum modellerinin yanında orta segment bir seçenek olarak yerini alacak.

F-150 Lightning Flash, XLT modelinin “ileri teknolojiye sahip” bir uzantısı olarak tanımlanabilir. İsteğe bağlı teknik özelliklerle gelen Flash, Ford’un tek dokunuşla şerit değiştirmeyi mümkün kılan BlueCruise eller serbest sürüş sisteminin 1.2 sürümüyle birlikte geliyor.

Flash ayrıca müşterilere Ford BlueCruise’u istedikleri zaman etkinleştirme veya satın alma sonrasında 90 gün ücretsiz deneme seçeneği de sunuyor. Yeni modelin kabininde 15,5 inç LCD kapasitif dokunmatik ekran, kablosuz şarj pedi ve sekiz hoparlörlü ve subwoofer’lı B&O ses sistemi yer alıyor.

Ford F-150 Lightning Flash 515 kilometre menzile sahip

Flash da tıpkı XLT gibi tam şarjla 515 kilometre yol katedebiliyor. F-150 serisinin tamamı Kuzey Amerika genelinde 84 binden fazla şarj cihazını kapsayan BlueOval şarj ağını kullanabiliyor. 2024’ten itibaren 12 bin Tesla şarj cihazı da F-150 serisinin bataryasını doldurabilecek.

Ford F-150 Lightning Flash için çevrimiçi siparişler 2024’ün başları itibarıyla açılacak. Otomobil 70 bin doların hemen altında bir fiyatla satılacak. Ford, temmuz ayında F-150 serisinin fiyatlarında artan üretim kapasitesine bağlı olarak 10 bin dolarlık bir indirime gitmişti. Bu indirimde batarya hammadde fiyatlarındaki değişim de etkili olmuştu. Yine de, serinin duyurulduğu zamana kıyasla daha yüksek fiyatlarla satıldığını belirtmekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER