Ulaşım

Ford elektrikli Transit minibüsün tanıtım tarihini açıkladı

ford e-transit

Ford popüler Transit minibüsünün elektrikli versiyonunu 12 Kasım’da gözler önüne çıkaracak. Şirket, aracın üretimine 2021’den önce başlamayacak. Ford E-Transit adını verdiği minibüsüyle elektrikli teslimat araçları furyasının öncülerinden biri olmayı amaçlıyor.

Ford’un tanıtım etkinliğinde minibüsün batarya kapasitesine, tahmini menziline ve diğer performans özelliklerine dair bilgiler vermesi bekleniyor. Özellikle menzil, teslimat amacıyla kullanılacak minibüsler için önemli kriterler arasında bulunuyor. Ford, elektrikli Transit’in ipucunu geçtiğimiz yıl vermişti.

Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Dünya ve araçlarımıza güç verme şeklimiz değişiyor. Bu nedenle yeni bir Transit türü için doğru zamandayız. Bu hem ticari işletmelerin bel kemiği olacak hem de topluluğa ve çevreye hizmet edecek bir araç olacak.”

Ford E-Transit, piyasaya yeni bir elektrikli araç dalgasının içinde çıkacak. Bu araçların büyük kısmı bireysel kullanıma yönelik otomobiller olacak. Ancak aralarında ticari kullanıma yönelik seçenekler de bulunabilecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER