Teknoloji

Fitbit iki aydan kısa sürede 1 milyondan fazla Versa akıllı saat sattı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

fitbit versaFitbit Versa adını taşıyan akıllı saatini geçtiğimiz nisan ayının ortasında satışa sunmuştu. Şirket yeni akıllı saatinin çıkış performansından da oldukça memnun görünüyor. Fitbit’ten yapılan açıklamada yaklaşık 1,5 aylık süre zarfında satılan Versa sayısının 1 milyonu geçtiği belirtildi. Mayıs ayının başlarında yayınlanan kadın sağlığı takip özelliğinin kullanıcı sayısının ise 2.4 milyonu geçtiği ifade edildi.

Fitbit kadın sağlığı takip özelliğini ilk etapta sadece Android kullanıcılarına sunmuştu. Şirket tarafından paylaşılan veriler, kadınların bu özelliklerden ne ölçüde yararlandığını da gözler önüne seriyor. 1.8 milyon kadının en az bir periyodunu uygulamaya eklediğini belirten Fitbit, iki veya daha fazla periyodunu uygulamada kaydeden kadın sayısının ise 500 bini aştığını açıkladı. Sorunlarına ilişkin bir ya da birden fazla semptomu sisteme kaydeden kadın sayısının ise 700 bine yaklaştığı ifade edildi.

Versa’da Google’ın Wear OS’i veya Samsung’un Tizen’i yerine Fitbit’in kendisine ait Fitbit OS kullanılıyor. 18 binden fazla geliştiricinin ekosistemine katıldığını açıklayan Fitbit, şimdiye kadar 900’den fazla uygulama ve saat arayüzünün geliştirildiğini belirtti.

Fitbit Versa, geçtiğimiz ayın ortasında Türkiye’de de satışa sunulmuştu. Çeşitli mağazalarda ve çevrimiçi mecralarda satılan saate sahip olmak için 1199 TL ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER