Bilim

Fitbit Charge 4 güncellemesi önemli yenilikleri getiriyor

fitbit charge 4

Fitbit Charge 4 için ikinci büyük yazılım güncellemesi yayınlandı. İlk güncellemede konumlamaya odaklanan Fitbit, bu sefer sağlık verilerini ön plana çıkarıyor. Güncellemeyle Fitbit Sense’te bulunan pek çok özellik Charge 4’e de geliyor.

Charge 4 artık SpO2 sensörünün ölçümlerini net biçimde gösterecek. Kullanıcılar yeni saat kadranıyla bu sensörün ölçümünü ekran üzerinde sürekli olarak görebilecek. Buna ek olarak, Charge 4’le artık deri sıcaklığını ölçmek de mümkün olacak.

Fitbit’in yenilikleri arasında biri daha ayrıca dikkat çekiyor. Artık Charge 4, Versa 2 ve Inspire 2 sahipleri Health Metrics (Sağlık Ölçümleri) gösterge panelinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Şimdiye kadar bunun için Fitbit Premium abonesi olmak gerekiyordu.

Ancak burada önemli bir noktaya dikkat çekmekte fayda var. Ücretsiz kullanıcılar sadece son bir haftanın verilerini görebiliyor. Aylık veri görmek isteyenlerin Fitbit Premium servisine abone olmak gerekiyor.

Fitbit uygulaması artık kandaki glikoz seviyesini takip edebilecek. Ancak bunu uygulamaya manuel olarak eklemek gerekiyor. Zira hâlihazırda Fitbit’in cihaz portföyünde bu takibi otomatik olarak yapabilecek bir ürün bulunmuyor. Yine de, kullanıcıların zaman içindeki değişimleri gözlemesi için bu kayıtların faydalı olacağı söylenebilir.

Fitbit Charge 4 sahiplerine yeni özellikler sunarken, Sense sahiplerinin yararlandığı bir imkanın kapsama alanını da genişletiyor. Fitbit Sense’in EKG özelliği artık Kanada ve Yeni Zelanda’da da kullanılabilecek. Bu özellik daha önce ABD’de, Asya ve Avrupa’daki belli ülkelerde kullanıma sunulmuştu.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER