Teknoloji

Facebook’tan Myanmar ordusunun paylaşımlarına kısıtlama

facebook haber kaynağı
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook, Myanmar’daki mevcut politik duruma nasıl yaklaştığını anlatan bir blog yazısı yayınladı. Sosyal paylaşım sitesi, bu yazıda darbeyle yönetime el koyan Myanmar ordusunun paylaşımlarının dağıtımını kısıtladığını duyurdu. Facebook, resmi adı “Tatmadaw” olan Myanmar ordusunun yanlış bilgi yaydığını belirtti.

Facebook, sürekli olarak yanlış bilgi yayan hesaplara yönelik önlemlerini Myanmar’da da uygulayacak. Bu da Tatmadaw Bilgi Ekibi’nin Facebook sayfasını, ordu sözcüsü Tuğgeneral Zaw Min Tun’un Facebook sayfasını ve diğer askeri hesapları etkileyecek.

Sosyal medya devi, Myanmar devlet kurumlarının içerik kaldırma talebinde bulunmasını sağlayan kanalları da askıya aldı. Nefret söylemini proaktif olarak engellemeye başlayan Facebook, bir yandan da darbeyi açık biçimde öven ya da destekleyen paylaşımların dağıtımını da azaltıyor. Myanmar’da kasım ayında yapılan seçimlerin hileli olduğuna yönelik iddialar da Facebook tarafından kaldırılıyor. Silah toplamaya yönelik çağrılar da kısıtlanan içerikler arasında bulunuyor.

Facebook Myanmar ordusunun yanında ülkedeki aktivistler tarafından da yoğun biçimde kullanılıyor. Ancak darbecilerin protestoları engellemek için ülkedeki internetin neredeyse fişini çektiği de ortaya çıkmıştı.

İLGİLİ HABERLER