Eğlence

Apple TV Plus dizisi For All Mankind için özel AR uygulaması

for all mankind apple tv plus

Türkiye’de faaliyette olmayan Apple TV Plus hizmeti içinde yayınlanan orijinal yapımlardan biri olan For All Mankind, ABD’nin uzay çalışmalarını alternatif bir gerçeklik içinde aktarıyor. İlk sezonu sıkıcı başlamış olsa da, ilerleyen bölümlerde heyecan dozu epey yükselmişti. İkinci sezonunu merakla bekliyordum ki, tam bir hafta sonra dizinin ikinci sezon bölümleri yayına giriyor. Apple da, bunun şerefine özel bir artırılmış gerçeklik uygulaması hazırladı.

“For All Mankind: Time Capsul?e?” adlı uygulama Apple’ın ARKit çerçevesi üzerinde inşa edildi. 2020 model iPad Pro ve iPhone 12 serisi için artırılmış gerçeklik deneyimleri sunması için tasarlandı.

Apple, “For All Mankind: Time Capsule” uygulamasını, “popüler ?Apple TV + ?dizisi For All Mankind dünyasını hayranların evlerine getiren yeni bir artırılmış gerçeklik deneyimi” olarak tanımlıyor.

Uygulama, izleyicilerin 19 Şubat’ta çıkması planlanan ikinci sezon ile 2019’un sonlarına doğru yayınlanan birinci sezon arasında geçen on yıl içinde For All Mankind astronotları Gordo ve Tracy Stevens’ın anılarını keşfetmelerini sağlıyor. İzleyiciler sanal bir zaman kapsülünün paketini açıp, gösteri hakkında yeni ayrıntılar öğreniyor. App Store’da yer alan uygulama sayfasının açıklamasında aşağıdaki Türkçeleştirilmiş ifadeler yer alıyor:

Astronotlar Gordo ve Tracy Stevens’ın genç oğlu Danny’ye; yaşam, aşk ve For All Mankind dünyası hakkında ayrıntılarla dolu interaktif hatıraları incelerken katılın. Her nesne bir hikaye anlatır: Basit bir karışık liste, genç aşkın ilk olarak nasıl başladığını ortaya çıkarır. Bir ev bilgisayarı, gençlerin değişen hayatlarının sırlarını saklıyor. Ve bir gazete ve telesekreter kadar sıradan öğeler, Gordo ve Tracy Stevens’ın hayatlarındaki etkili olaylara ışık tutuyor ve For All Mankind’ın alternatif dünyası ve 2. sezonda gelecekler hakkında daha fazla bilgi veriyor.

App Store’dan ücretsiz olarak dağıtılan “For All Mankind: Time Capsule” uygulamasına da tıpkı Apple TV+ servisi gibi Türkiye’den erişilemiyor. Ancak ABD gibi başka ülkeden alınmış bir Apple kimliğiniz varsa, bunun üzerinden giriş yapabilir ve uygulamayı indirebilirsiniz. Bu arada aynı şekilde, yeni bir Apple cihazı satın aldıysanız ve aynı zamanda ABD’den alınmış bir Apple kimliğiniz varsa, Apple TV+ için deneme sürecini ücretsiz olarak başlatabilirsiniz. Apple TV+’taki birçok orijinal içerik Türkçe alt yazılı olarak izlenebiliyor.

İLGİLİ HABERLER