Teknoloji

Fitbit Ace ile çocukları daha hareketli olmaları için teşvik edecek

fitbit ace
Görsel: Mashable

Fitbit’in görücüye çıkardığı tek yeni ürün akıllı saat Versa olmadı. Şirket, çocuklar için hazırladığı Fitbit Ace isimli hareket takip cihazını da duyurdu.

Ace, görüntüsü itibarıyla akıllara Fitbit Alta’yı getiriyor. Ancak Alta’nın daha küçük ve küçük bileklere daha uygun bir formu olduğunu belirtmek gerekiyor. 8 yaş ve üstündeki çocuklar için hazırlanan Ace ile çocukların attıkları adım sayısı, fiziksel aktiviteleri ve uyku düzenleri takip edilebiliyor.

Fitbit’in yeni ürünü hazırlamasındaki temel motivasyon ise çocuklarda obezitenin her geçen gün artması. Ace’in büyükler için hazırlanmış bir ürün görüntüsünde olması da çocukların cihazı daha kolay benimsemesini sağlayacak bir faktör gibi görünüyor.

Fitbit Ace çocukların, eğer varsa, akıllı telefonlarına bağlanabiliyor. Bu sayede çocuklar kendi hareketlerini de takip ediyor. Ancak Ace’te temel amaç olarak çocukları zayıflatmaktan ziyade harekete teşvik etmek öne çıkıyor. Verilen kalorilerden veya vücuttaki yağ oranından bahsetmeyen cihaz, hareket hedefleri için bir ödül sistemi sunuyor. Temel amaç olarak ise günde 60 dakika boyunca fiziksel aktivitede bulunmak öne çıkıyor.

Ace farklı saat arayüzleriyle kişiselleştirilebiliyor. Cihaz akıllı telefona gelen bildirimleri de gösterebiliyor.

Fitbit Ace için mavi ve mor olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuluyor. Ön siparişe çıkan Ace’e sahip olmak için ABD’de 99.95 dolar ödemek gerekiyor. Ürünün sevkiyatına yılın ikinci çeyreğinde başlanması planlanıyor.

İLGİLİ HABERLER