Teknoloji

Facebook Messenger için “Kişi Ekle” seçeneği test ediliyor

facebook messenger
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

facebook messengerFacebook Messenger, kimi kullanıcıları için uygulamayı daha elverişli hâle getirecek yeni bir özelliği test ediyor. Bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar, bir kişiyi arkadaş olarak eklemeden kişi listesine dahil edebiliyor. Söz konusu özellik “Kişi Ekle” adını taşıyor. Böylelikle Messenger üzerinden insanlarla iletişim kurmak için Facebook arkadaşlığından daha başka bir yol da oluşturulmuş oluyor. Hali hazırda arkadaş olmayan kişilerden gelen mesajlar, “Mesaj Talepleri” arasında gösteriliyor.

Facebook, Buzzfeed’e gönderdiği bir açıklamayla söz konusu özelliğin test edildiğini doğruladı. Messenger’da bulunan başka bir kişiyi adres defterine ekleyebilecek olan kullanıcılar, bu kişilerle doğrudan Facebook üzerinden iletişim kurmak zorunda kalmayacak. Böylelikle arkadaşlık ilişkisi bulunmayan ancak Facebook üzerinden konuşulan kişilerin profile erişimi de önlenmiş olacak.

Facebook Messenger kullanıcı kitlesini büyütmeye devam ediyor. Özellikle yurt dışında pek çok kişi, Messenger’ı standart Facebook uygulamasından daha yoğun biçimde kullanıyor. Messenger’ı büyütme konusunda yoğun mesai harcayan Facebook, platformu hali hazırdaki en gelişmiş mesajlaşma servislerinden birine dönüştürme konusunda önemli mesafe kat etmiş durumda. Bazı özellikler henüz küresel çapta kullanılamıyor. Ancak para transferi, Uber veya Lyft’ten araç isteme gibi özellikler Messenger’ın geldiği noktayı görmek açısından önem taşıyor.

Facebook Messenger sınırlarını kaldırarak hedefine ulaşmaya çalışıyor

Messenger’ın geçirdiği evrim, platformun kuruluşunda bulunan bazı sınırları ortadan kaldırıyor. Bu sınırların ortadan kalkmış olması, Facebook’un platformu özellikle kurumsal pazarda ön plana çıkarma amacına daha iyi hizmet ediyor. Testleri süren “Kişi Ekle” özelliğinin tüm kullanıcılara sunulup sunulmayacağı ise henüz bilinmiyor.

İLGİLİ HABERLER