Teknoloji

Facebook koronavirüs nedeniyle bir etkinlikten daha çekildi

facebook almanya koronavirüs

Facebook, koronavirüs tehdidi nedeniyle ABD’nin Teksas eyaletindeki Austin şehrinde gerçekleşecek SXSW konferansından çekildiğini açıkladı. Şirket, kararını basın kuruluşlarına gönderdiği bir açıklamayla duyurdu.

SXSW’dan çekilen tek sosyal medya şirketi Facebook değil. Twitter da benzer kaygılarla SXSW’ya katılmama kararı aldı. SXSW yetkilileri ise konferansın ilk başta planlanan şekilde gerçekleşeceğini belirtti.

SXSW’ya katılmamak, Facebook’un koronavirüs salgını nedeniyle aldığı ilk ve tek karar değil. Fiziksel ofislerine yapılan sosyal ziyaretlere kısıtlama getiren şirket, iş görüşmelerinin de video konferansla yapılacağını belirtti.

GDC 2020’ye katılmaktan da aynı kaygıyla vazgeçen Facebook, geçtiğimiz hafta da mayıs ayında gerçekleştireceği F8 geliştirici konferansını iptal etmişti. Şirketin mart ayında gerçekleştirmeyi planladığı küresel pazarlama konferansı da koronavirüs salgınının kurbanı olmuştu.

Facebook koronavirüs salgını nedeniyle bu tarz kararlar alan tek şirket değil. Google ve Microsoft da koronavirüs sebebiyle küçük ölçekli iki etkinliklerini iptal ettiler. Ancak bu iki şirketin mayıs ayında gerçekleştirmeyi planladığı büyük geliştirici konferansları henüz iptal edilmiş değil.

Geçtiğimiz ayın sonunda düzenlenmesi gereken 2020 Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020), çok sayıda markanın katılımdan vazgeçmesinin ardından iptal edilmişti. Benzer bir durum, bu ay içinde gerçekleşecek Oyun Geliştiricileri Konferansı (GDC 2020) için de yaşanmıştı. Facebook, GDC 2020’ye katılmayacağını açıklayan ilk şirketlerden biri olmuştu.

İLGİLİ HABERLER