Teknoloji

Sony ve Facebook koronavirüs nedeniyle GDC 2020’ye katılmayacak

sony ps4 playstation

Koronavirüs salgını, uluslararası ölçekteki önemli teknoloji etkinliklerini etkilemeye devam ediyor. Sony ve Facebook, koronavirüs tehdidi nedeniyle 2020 Oyun Geliştiricileri Konferansı’na (GDC 2020) katılmayacaklarını açıkladılar.

Facebook’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Çalışanlarımızın, iş ortaklarımızın, GDC topluluğunun sağlığı ve emniyetini düşünerek; COVID-19 ile ilgili kamu sağlığı riskleri nedeniyle bu yılki Oyun Geliştiricileri Konferansı’na katılmama kararı aldık. Konferansta planladığımız heyecan verici duyuruları videolar, çevrimiçi soru-cevap seansları ve başka etkinliklerle yapacağız. GDC’deki iş ortağı buluşmalarını da önümüzdeki haftalarda çevrimiçi ortamda gerçekleştireceğiz.”

Facebook’un GDC 2020’deki duyurularının Oculus ile ilgili olması bekleniyordu. Şirket, daha önce de Oculus cephesinden önemli gelişmeleri kamuoyuyla paylaşmak için GDC’yi tercih etmişti.

Sony’nin GDC 2020’den çekilme kararıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ise şu ifadeler yer alıyor: “COVID-19 kaynaklı artan kaygılar nedeniyle, zor da olsa Oyun Geliştiricileri Konferansı’ndan çekilme kararı aldık. Virüs ve her gün değişen küresel satış kısıtlamaları nedeniyle en doğru tercihin bu olduğunu hissettik. Katılımımızı iptal etmekten dolayı mutsuz olsak da, küresel iş gücümüzün sağlığı ve emniyeti bizim için her şeyden önemli. Gelecekte GDC’ye geri dönmeyi heyecanla bekliyoruz.”

Sony, GDC 2020’de büyük ihtimalle The Last of Us Part 2 gibi yeni oyunları hakkında ilk bilgileri vermesi bekleniyordu. Şirket daha önce PAX East konferansından da çekilme kararı almıştı.

İLGİLİ HABERLER