Teknoloji

Essential Phone için Android Oreo’nun beta sürümü yayınlandı

essential phoneAndroid’in kurucularından Andy Rubin, yola Essential adını taşıyan yeni şirketiyle devam ediyor. Essential’ın ilk akıllı telefonu Essential Phone, geçtiğimiz mayıs ayının sonunda duyurulmuş ve yaz mevsimi içinde sahipleriyle buluşmaya başlamıştı.

Telefonda güncel bir deneyim sunmaya önem gösteren şirket, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada Android Oreo güncellemesini vakit kaybetmeden kullanıcılarına ulaştıracağının sözünü vermişti. Essential, geliştirici sitesi aracılığıyla Android Oreo’nun beta sürümünün dağıtımına başladı.

Beta sürümlerinin her kullanıcıya uygun olmadığını hatırlatmak gerekiyor. Essential ilk beta sürümüyle öncelikli olarak geliştiricilere ulaşmayı amaçlıyor. Şirket böylelikle sistemdeki olası açıkları kapatmayı planlıyor. Geliştiriciler için özel bir “soru-cevap” seansı düzenleyecek olan şirket, bu seansta Oreo ile ilgili soruları yanıtlayacak.

Her şeye rağmen, Essential’ın hamlesinin değerli olduğunu belirtmek gerekiyor. Özellikle Android ekosisteminin henüz Oreo’yu yakalayamadığını düşününce bu hamle biraz daha anlam kazanıyor. Google tarafından açıklanan son rakamlara göre, Oreo’nun benimseme oranı yüzde 0.3 seviyesinde seyrediyor.

Essential Phone’un fiyatında ciddi bir indirime gidilmişti

Essential Phone piyasaya çıktığında fiyat etiketinde 699 dolar yazıyordu. Ancak geçtiğimiz ay yapılan indirimle bu rakam 499 dolara inmişti. Muadillerine göre daha uygun bir fiyatının olması ve Oreo güncellemesini hızlı biçimde ulaştırması, Essential’a kalabalık Android pazarında avantaj sağlayabilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER