Manşetler

Essential Phone’un takipçisi olacak Gem’in ilk fotoğrafları

essential gem
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

“Android’in babası” olarak nitelendirebileceğimiz Andy Rubin’in Essential Phone girişiminin pek başarılı olduğu söylenemez. Bu Android telefonun devamının gelip gelmeyeceğine yönelik tartışmalar sürerken, Rubin farklı bir telefon konseptinin gösterimini Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdi.

Fotoğraflarda epey uzun bir telefon görünüyor. Kullanıcı arayüzü de bu uzun ekrana göre ayarlanmış. Kart görünümlü uygulamalar ve büyük boyutlu düğmeleriyle kullanıcı arayüzü oldukça şık görünüyor. Bu arada telefon da ele alındığında epey küçük görünüyor. Cihazın sağ kenarında büyük bir düğme ve ses tuşları bulunuyor. Arkada da parmak izi okuyucusu var. Ancak tek bir arka kamera taşıyor gibi görünüyor.

https://twitter.com/Arubin/status/1181688574975983616

Göreceğiniz üzere, bu cihazların dış yüzeyleri, ışığa tuttuğunuz açıya göre rengi değişecek biçimde ayarlanmış. Örneğin deniz yeşili rengindeki telefonun rengi mavi ve sarı arasında değişebiliyor.

https://twitter.com/Arubin/status/1181688540540764160

Essential adına The Verge sitesine açıklama yapan bir temsilci, şirketin üzerinde çalıştığı yeni telefonunun bu olduğunu kaydetti: “Ekibimizle birlikte laboratuvar ortamı dışında ilk testlerini gerçekleştirdiğimiz yeni bir cihaz üzerinde çalışıyoruz. Yakın gelecekte daha fazla paylaşım için sabırsızlanıyoruz.”

Ayrıca şirket, Twitter hesabı üzerinden daha fazla fotoğraf da paylaştı. Bu telefon şu anda Project Gem olarak adlandırılıyor.

İlk Essential Phone da çekici tasarımı ve renkleriyle dikkatleri toplamıştı. O telefonun seçenekleri arasında deniz yeşili renkte ve altın dokunuşların olduğu bir model de vardı. 2018’in sonlarında Bloomberg, Essential’ın çoğunlukla sesli komutlar ile çalışan ve daha küçük ekran taşıyan, yapay zekâ destekli asistanın sizin için işleri yaptığı bir telefon üzerinde çalıştığını öne sürmüştü. Aralık ayında ise Essential, ikinci bir telefon üzerinde çalıştığını doğrulamıştı.

XDA-Developers tarafından paylaşılan bazı kod parçacıkları doğruysa, Gem telefonu arkadaki parmak izi bölgesine tıklatıldığında sesli asistanı etkinleştirecek. Aynı zamanda parmak izi walkie talkie modunun da bulunduğu belirtiliyor. Telefonun Android ile çalıştığı ve Qualcomm Snapdragon 730 işlemci barındırdığı söyleniyor. Hayatınızın dijital merkezi olmaktan daha çok mobil yardımcı olacak şekilde tasarlanmış bir cihaz için bu işlemci seçimi mantıklı görünüyor.

Bir XDA-Developers okuyucusu da “GEM” adının Essential tarafından tescil ettirilmiş olmasına dikkat çekiyor. Görünüşe göre, bu cihazın nihai adı da şimdiden belirlenmiş.

İLGİLİ HABERLER