Teknoloji

Essential Phone’un üretimi durdu, yenisinin haberi verildi

essential phone

Android’in kurucularından Andy Rubin’in tasarladığı Essential Phone’un potansiyeli çok yüksek gibi görünüyordu. Ne var ki, yolculuğu sona gelmiş gibi görünüyor. 9to5Google‘ın haberine göre şirket, bu cihazın üretimini sonlandırdığını açıkladı. Droid Life da telefonun stoklarının tükendiği haberini yapmıştı. Essential da artık bu telefonu üretmeyeceğini söyledi.

Ancak bu duyurunun bir parçası da, şirketin hayranlarını bir hayli mutlu edecek türden. Essential ikinci bir mobil ürün üzerinde çalıştığını resmen doğruladı. Sözü edilen telefonun yapay zekâ yardımıyla e-postaları veya yazılı mesajları sizin için cevaplayacağı söyleniyor. Konuyla ilgili olarak Essential’dan da The Verge sitesine bir açıklama geldi.

Şirketin açıklamasında Essential Phone’un essential.com sitesinde tükendiği ve stoklara yeni ürün eklenmeyeceği kaydedildi. Şu anda gelecek mobil ürün üzerinde yoğun biçimde çalışıldığı, aksesuar satışlarına devam edileceği, mevcut kullanıcılar için hızlı yazılım güncellemelerinin ve müşteri desteğinin süreceği vurgulandı.

Bir süreden beri, Essential’ın ikinci bir ürün çıkarıp çıkarmayacağından emin değildik. Şirketin başlangıçta zayıf seyreden satışları, kamera için söylenenler ve işten çıkarmalar, aynı zamanda skandallar Essential Phone’un kendisinden daha fazla konuşulur olmuştu. Bunun yanı sıra şirketin kendisi için alıcı aradığı haberleri de su yüzüne çıkmıştı.

[tg_youtube width=”” height=”” video_id=”h78_a0-GD_w”]

Essential yaşamak için can çekişse de, şirket Essential Phone için yazılım güncellemeleri çıkarma konusunda diğer tüm üreticilerden hızlı davranıyor. Aynı zamanda daha fazla müşteri çekmek için dikkate değer indirimler de uyguluyor. Essential Phone’un veya aksesuarlarının Türkiye’de resmi olarak satılmadığını hatırlatalım.

İkinci bir Essential telefonunun kaderi, birincisinden daha parlak olur mu? En azından yeni bir telefonu bekleyen sadık Essential müşterileri vardır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER