Teknoloji

Essential Phone Android 10 ile ilk günden buluştu

essential phone android 10 nothing
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Essential Phone, Android 10 güncellemesini yeni Android sürümü yayınlanır yayınlanmaz almaya başladı. Bu olay, iki ayrı nedenden dolayı önem taşıyor. Öncelikle, Android telefon üreticilerinin güncellemelerin dağıtımı konusunda oldukça yavaş hareket ettiği biliniyor. Dolayısıyla bir telefonun ilk günden güncelleme alması, büyük bir olay olarak değerlendiriliyor.

Essential’ın şimdiye kadar piyasaya sürdüğü tek telefonun hâlâ destekleniyor olması ise işi biraz daha ilginç hâle getiriyor. Essential Phone’un piyasaya çıkışının üstünden iki yıl geçmiş durumda. Şirket, akıllı telefonun halefini geliştirme çalışmalarını ise geçtiğimiz yıl askıya almıştı. Essential, buna rağmen önemli güncellemeleri kullanıcılarına ulaştırmaya devam ediyor.

Essential, geçtiğimiz yıl da Android Pie güncellemesini yayınlanır yayınlanmaz cihazlarına göndermeye başlamıştı. Şirketin bu hamlesi, o zaman da sürpriz olarak nitelenmişti. Aradan geçen dönemde kendisinden pek fazla söz ettirmeyen şirketin bu hamleyi bir kez daha yapması, insanları bir kez daha şaşırtmışa benziyor.

Essential Phone’u bir operatör üzerinden almayanların Android 10 deneyimini yaşamaya başlayabildiğini belirtmekte fayda var.

Essential Phone Android 10 güncellemesini alan tek telefon değil

Essential Phone, Google tarafından üretilmeyen ve Android 10 güncellemesini alan tek telefon değil. Redmi K20 Pro’nun da Çin ve Hindistan’da Android 10 ile güncellendiği belirtiliyor. Android 10’u ilk günden dağıtmaya başlayan üreticilerin sayısının artması, Google’ın Android güncellemelerini hızlandırmak için yaptığı çalışmaların karşılığını almaya başladığını gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER