Teknoloji

Essential Phone Android 9 Pie güncellemesini almaya başladı

essential phone android 9 pieGoogle en yeni Android sürümü Android 9 Pie’ı dün itibarıyla resmen yayınladı. Şirketten yapılan açıklamada ilk etapta sadece Google Pixel serisi telefonların yeni sürümle güncelleneceği belirtilse de, güncellemeyi vakit kaybetmeden alanlar listesinde bir cihaz daha bulunuyor. Essential Phone Android 9 Pie güncellemesini vakit kaybetmeden alan ve Google markası taşımayan ilk akıllı telefon oldu.

Geçtiğimiz yılın ağustos ayında satışa sunulan cihaz kutusundan Android 7 Nougat ile çıkmıştı. Essential da bir açıklama yayınlayarak akıllı telefonu için Android 9 Pie güncellemesini dağıtmaya başladığını duyurdu.

Daha basit ve daha kolay anlaşılır bir kullanıcı arayüzü vadeden Android 9 Pie ile uyarlanabilir pil, gelişmiş bildirim sistemi, geliştirilmiş gizlilik ve yerel çentik desteği gibi özellikler sunuluyor.

Essential Phone Android 9 Pie treninde Google Pixel telefonlarıyla çok da uzun bir süre yalnız kalmayacak. Google’dan yapılan açıklamaya göre, sonbaharın sonu itibarıyla Sony, HMD Global (Nokia), OnePlus, Oppo ve Vivo gibi şirketlerin belli cihazları da Android 9 Pie güncellemesini almış olacak. Samsung ve LG gibi üreticilerin de yılın sonuna kadar belli cihazlarını Android 9 Pie ile güncellemiş olması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER