Teknoloji

Essential Newton e-posta uygulamasının geliştiricisini satın aldı

essential newton

Essential artık kapanmış olan Newton isimli e-posta uygulamasını geliştiren CloudMagic‘i satın aldı. Biri akıllı telefon diğeri ise e-posta pazarında tutunamayan iki şirketin bu tuhaf buluşması, Essential’ın önümüzdeki dönemdeki istikameti konusunda bazı ipuçları veriyor.

Newton Mail uygulaması geçtiğimiz eylül ayında kapatılmıştı. Ücretli e-posta uygulamalarının Apple, Google ve Microsoft tarafından ücretsiz olarak sunulan seçeneklere karşı çaresiz kalması, bu kararın alınmasına neden olmuştu. Essential’ın Newton’ın geliştiricisi CloudMagic için ne kadar ödediği henüz bilinmiyor.

Essential’ın ürün portföyünde sadece satış rakamları beklentileri karşılamayan Essential Phone bulunuyor. Bu durum nedeniyle Essential’ın telefonun yeni versiyonunu yapmaktan da vazgeçtiği belirtiliyor. Geçtiğimiz ekim ayında çıkan haberlerde ise şirketin odak noktasında yapay zekânın bulunduğu bir telefon yapmayı planladığı ifade edilmişti.

Essential Newton Mail uygulamasıyla eline geçen kaynaklardan bazılarını söz konusu yapay zekâlı telefonda kullanabilir. Yapay zekâ destekli yanıtlar, Newton’ın uygulamasının en önemli parçaları arasında bulunuyordu. Dolayısıyla Essential’ın dikkatini de bu tarz özelliklerin çekmiş olması muhtemel görünüyor. Buna rağmen, iki şirketin birlikteliğinin göze ilk bakışta tuhaf geldiği gerçeği değişmiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER