Teknoloji

En son macOS Catalina beta sürümünde yeni MacBook Pro görüldü

m1x macbook pro
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın 16 inç ekranlı yeni bir MacBook Pro modeli çıkaracağına dair dedikodular birkaç aydır ortalıkta dolaşıyor. En son macOS Catalina 10.15.1 beta sürümü sayesinde bu yeni dizüstü bilgisayarın neye benzeyeceğini ilk kez görme imkanını elde ettik.

Beta sürümü içinde yer alan bir görsel dosyası, “MacBookPro16,1” şeklinde kodlanmış yeni bir MacBook Pro modeline referans veriyor. Bunun yeni bir modeli işaret ettiğini söyleyebiliriz, ancak buradaki 16 rakamının Apple’ın model numaralandırması düşünüldüğünde tesadüf gibi görünüyor. Küçük resim niteliğindeki bu görselde 15 inçlik modelin ikonunda gördüğümüze göre daha büyük ekranlı ve ince çerçeveli bir MacBook Pro görülüyor.

MacRumors sitesi de yeni modeli hem gümüş hem de uzay grisi renklerinde gösteren görsel dosyalarının mevcut beta sürümünde yer aldığını doğruladı. Bu da görüntünün en son tasarımı gösterdiği şeklinde yorumlanabilir. Böylelikle en yeni MacBook Pro’ya gerçek anlamda ilk ciddi bakışı atmış oluyoruz.

macbook pro 16 inç

Görselde daha büyük bir Macbook, daha ince ekran çerçevesiyle görünürken, en çok arzu edilen değişikliğin olup olmadığı hakkında bir detay elde edemiyoruz. Apple’ın şu anda sunduğu MacBook bilgisayarlarında kullanılan kelebek mekanizma tuşlu klavyesini makas geçişli yeni bir mekanizmayla değiştireceği söyleniyor.

Beta sürümlerinde Apple ürün sızıntılarına ilk kez rastlanmıyor

Apple’ın yeni bir ürün tasarımını beta sürümü aracılığıyla ilk kez sızdırdığını görmüyoruz. Daha önce de bir beta simgesi sayesinde iPhone X’un tasarımını görmüştük. Benzer durum iPhone XS Max ve iPad Pro’nun yeni tasarımlarında da karşımıza çıkmıştı. Apple’dan yakında beklenen gürültü bastırma özellikli AirPods Pro kulaklıklarının neye benzeyeceğini de iOS 13.2 beta sürümünde görmüştük.

Apple’ın yeni tasarımlı bir 16 inç MacBook Pro modeli üzerinde çalıştığı bir süredir konuşuluyordu. Apple analisti Ming-Chi Kuo, daha büyük ekranlı modelin yeni bir klavyeyi de beraberinde getireceğini ve onu 2020 yılında çıkacak diğer ürünlerin de izleyeceğini söylemişti.

Geçmişe baktığımızda, Apple’ın ekim ayında ikinci bir sonbahar etkinliği düzenlediğini görüyoruz. Bu etkinlik genellikle yeni iPad ve Mac ürünlerine odaklanır. Sızan beta görüntülerini de dikkate aldığımızda, Apple’ın yeni dizüstü bilgisayarını önümüzdeki 1-2 hafta içinde, başka yeni ürünlerle birlikte tanıtmasını bekleyebiliriz.

İLGİLİ HABERLER