Teknoloji

Gürültü bastırmalı AirPods kulaklığın izi iOS 13.2 beta sürümünde

apple airpods 2 indirim
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Apple’ın AirPods kablosuz kulaklıklarının gelecek nesil versiyonunun gürültü bastırma yeteneğine sahip olması bekleniyor. En son iOS 13.2 beta sürümü de bu kulaklıklara bir ilk bakış atma imkanı sunuyor.

9to5Mac sitesinin haberine göre, en son beta sürümünde yakında çıkması beklenen AirPods’a ait bir taslak çizim var. Bu iki boyutlu, gri ve beyaz renklerinde bir simge. Ancak hangi tasarım değişikliklerinin yolda olduğu konusunda açık bir fikir veriyor.

Gürültü bastırma özellikli AirPods kulaklıkların geleneksel kulaklık uçları var. Ancak beyaz renkli gövdenin bu uçlardan çıkışı biraz daha farklı biçimde tasarlanmış. Bu şekilde kulağa daha iyi uyum sağlayabilir. Bunun ilk iki modelde gördüğümüz ve içeri epey fazla miktarda çevresel ses girişine izin veren tasarıma göre dikkate değer bir değişiklik olduğunu görüyoruz.

apple airpods 3

Eğer Apple gürültü bastırma özelliğini sunmak istiyorsa, kulağınızla arada daha sıkı bağ kuracak ve kulaklığın etrafından ses girişini engelleyecek bir tasarıma geçmesi gerekiyor. Giderek daha fazla şirketin gürültü bastırma ve azaltma özellikli kablosuz kulaklıklara geçtiğini görüyoruz. Bunun, kablosuz kulaklıklarda gördüğümüz ikinci bir ürün dalgası olduğunu söyleyebiliriz.

Sony’nin 1000XM3 kulaklıklarında dahili gürültü bastırma var. Amazon ise Echo Buds adlı ürününde gürültü azaltma teknolojisini Bose’den alıyor. Huawei de en son duyurduğu ve bu ay Türkiye’ye gelecek FreeBuds 3 modelinde bu teknolojiye yer verecek. Bunun için kulakla daha fazla uyan bir tasarıma geçiyor.

9to5Mac, iOS 13.2’nin “odak modu” olarak adlandırılan bir özelliğe vurgu yaptığına da dikkat çekiyor. Bu özellik istenildiği takdirde açılıp kapatılabiliyor. Apple, gürültü bastırma özelliğine bu adı veriyor olabilir.

Aylar öncesinden bir AirPods 3 sızıntısı

Bu arada Bloomberg muhabiri Mark Gurman, Twitter hesabında birkaç ay önceki bir AirPods sızıntısını hatırlattı. Gördüğümüz AirPods tasarımından farklı olan tasarım, gelecek nesil kablosuz kulaklıkları işaret ediyor, üstelik sızan kodlardaki görsele de benziyor.

Apple gelecek nesil AirPods kulaklıklarını bu ayın sonlarına doğru düzenleyeceği etkinlikte tanıtabilir. Şirketin bu etkinlikte yeni 16 inç MacBook, yeni iPad Pro modelleri ve Tile benzeri kişisel eşya takip aygıtını çıkarması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER